• O subvariantă a Omicron, numită BA.2, este, acum, cauza celor mai multe dintre cazurile din Marea Britanie.
  • Cazurile de COVID, în Marea Britanie, rămân ridicate, estimându-se că 1 din 13 persoane a fost infectată în prima săptămână din aprilie, în condițiile în care restricțiile au fost relaxate.
  • În urma unui studiu realizat în Norvegia, s-a constatat că un număr de simptome Omicron au fost identificate la persoanele vaccinate. Cercetătorii au intervievat 111 din cei 117 invitați la o petrecere la care a avut loc un focar de Covid.

O subvariantă foarte transmisibilă a Omicron, numită BA.2, este, acum, cauza celor mai multe cazuri din Marea Britanie.

Cazurile de COVID, în Marea Britanie, rămân ridicate, estimându-se că una din treisprezece persoane a fost infectată în prima săptămână din aprilie, în condițiile în care restricțiile au fost relaxate. Serviciul Național de Sănătate (NHS) se teme de un Paște aglomerat din punct de vedere al cazurilor de infectări

În urma unui studiu realizat în Norvegia, s-a constatat că un număr de simptome Omicron au fost identificate la persoanele vaccinate. Cercetătorii au intervievat o sută unsprezece din cei o sută șaptesprezece invitați la o petrecere la care a avut loc un focar de COVID.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Din grupul intervievat, șaizeci și șase au înregistrat cazuri de COVID-19, iar cincisprezece dintre ei au trădat posibile simptome ale virusului. Dintre cei o sută unsprezece intervievați, 89% primiseră două doze de vaccin, relatează Liverpool Echo.

Rezultatele, publicate în revista medicală „Eurosurveillance”, au arătat că au existat opt simptome cheie care s-au prezentat la membrii vaccinați ai grupului. Acestea au fost tusea, curgerea nasului, oboseala, durerea de gât, durerea de cap și cea musculară, febră și strănut.

Deși vaccinul protejează împotriva unor boli mai grave și în ciuda administrării ambelor doze de vaccin, încă există riscul infectării cu virusul COVID-19. Și cum multe dintre simptomele care apar la cei vaccinați sunt similare cu cele ale unei răceli, poate fi greu de diferențiat.

Cel mai recent sfat al Guvernului britanic spune că orice persoană cu simptome de infecție respiratorie – inclusiv COVID-19 – ar trebui „să încerce să stea acasă și să evite contactul cu alte persoane”.

Acesta mai adaugă că este deosebit de important să se evite contactul cu orice persoană despre care se știe că prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi grav dacă este infectată cu COVID-19 sau cu alte infecții respiratorii.