• Stațiunea turistică Sanya, pe insula Hainan din sudul Chinei, rămâne izolată pentru a treia zi consecutiv și aplică restricții pentru locuitorii săi și pentru aproximativ 80.000 de turiști.
  • De la începutul acestei luni – vârful sezonului turistic în Sanya – au fost raportate 983 de infecții, ceea ce a dus la anularea tuturor zborurilor și biletelor de tren care pleacă din oraș.
  • La îndemnul autorităților, hotelurile au fost nevoite să înjumătățească prețurile pentru oaspeții lor în timpul carantinei.

Stațiunea turistică Sanya, pe insula Hainan din sudul Chinei, rămâne izolată pentru a treia zi consecutiv și aplică restricții pentru locuitorii săi și pentru aproximativ 80.000 de turiști, după ce sâmbătă a fost declarat un focar de COVID-19, relatează 20Minutos. Autoritățile insulare au decis să ia aceste măsuri după o creștere constantă a numărului de cazuri pozitive, care a explodat brusc vineri, de la 24 de cazuri confirmate la 127 în doar o zi.

De la începutul acestei luni – vârful sezonului turistic în Sanya – au fost raportate 983 de infecții, ceea ce a dus la anularea tuturor zborurilor și biletelor de tren care pleacă din oraș. Turiștii care vor să părăsească zona trebuie să dea negativ la cinci teste PCR în termen de șapte zile, potrivit autorităților.

La aeroportul din oraș, sute de oameni au încercat fără succes să obțină zboruri spre casă, mulți dintre ei fiind îngrijorați că vor întârzia școlarizarea copiilor lor. Alți turiști s-au plâns de faptul că tariful pentru un sejur mai lung este excesiv.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La îndemnul autorităților, hotelurile au fost nevoite să înjumătățească prețurile pentru oaspeții lor în timpul carantinei, în fața numărului mare de vizitatori blocați în Sanya. Cu toate acestea, potrivit presei locale, unii turiști au fost nemulțumiți de faptul că tarifele lor au crescut de până la patru ori.