• 50 de persoane au fost salvate din ambarcațiune.
  • Alte cinci persoane sunt date dispărute după ce motorul bărcii în care erau s-a inundat.
  • În barcă se aflau 138 de persoane.

Un accident de barcă din largul coastelor din nord-estul Madagascarului a provocat moartea a cel puțin 83 de persoane, a anunțat miercuri agenția maritimă a țării. Cincizeci de persoane au fost salvate, iar cinci sunt încă dispărute, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Agenției maritime și portuare fluviale (APMF). Ambarcațiunea, care transporta 138 de persoane, s-a scufundat luni seara târziu.

Nava, un cargobot numit „Francia”, nu era autorizată să transporte persoane, a precizat purtătorul de cuvânt al APMF.
Ambarcațiunea era supraîncărcată, iar apa a inundat motorul, a declarat directorul de operațiuni pe mare al APMF, Mamy Randrianavony, potrivit Reuters.

Căutările au fost suspendate miercuri din cauza vremii nefavorabile și ar trebui să fie reluate joi, a precizat APMF. Generalul Serge Gelle a înotat aproape 12 ore până la țărm după ce elicopterul de căutare în care se afla s-a prăbușit în mare luni târziu, în timpul eforturilor de a localiza supraviețuitori ai accidentului cu barca.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Gelle, care conduce Jandarmeria națională, a fost găsit în viață marți dimineață, după ce a înotat timp de aproape 12 ore. Acesta a declarat marți, într-o declarație, că elicopterul s-a prăbușit din cauza rafalelor de vânt. El îi însoțea pe premierul Christian Ntsay și pe ministrul Apărării Naționale, generalul Leon Richard Rakotonirina, care se deplasaseră în regiune pentru a supraveghea operațiunile de căutare cu un elicopter separat.