83 de persoane au decedat în urma unui accident de barcă în Madagascar

Un accident de barcă din largul coastelor din nord-estul Madagascarului a provocat moartea a cel puțin 83 de persoane, a anunțat miercuri agenția maritimă a țării. Cincizeci de persoane au fost salvate, iar cinci sunt încă dispărute, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Agenției maritime și portuare fluviale (APMF). Ambarcațiunea, care transporta 138 de persoane, s-a scufundat luni seara târziu.

Nava, un cargobot numit „Francia”, nu era autorizată să transporte persoane, a precizat purtătorul de cuvânt al APMF.
Ambarcațiunea era supraîncărcată, iar apa a inundat motorul, a declarat directorul de operațiuni pe mare al APMF, Mamy Randrianavony, potrivit Reuters.

Căutările au fost suspendate miercuri din cauza vremii nefavorabile și ar trebui să fie reluate joi, a precizat APMF. Generalul Serge Gelle a înotat aproape 12 ore până la țărm după ce elicopterul de căutare în care se afla s-a prăbușit în mare luni târziu, în timpul eforturilor de a localiza supraviețuitori ai accidentului cu barca.

Gelle, care conduce Jandarmeria națională, a fost găsit în viață marți dimineață, după ce a înotat timp de aproape 12 ore. Acesta a declarat marți, într-o declarație, că elicopterul s-a prăbușit din cauza rafalelor de vânt. El îi însoțea pe premierul Christian Ntsay și pe ministrul Apărării Naționale, generalul Leon Richard Rakotonirina, care se deplasaseră în regiune pentru a supraveghea operațiunile de căutare cu un elicopter separat.

Exit mobile version