• Autoritățile vor să testeze toată populația orașului – 11 milioane de locuitori – într-un timp de 10 zile
  • Decizia vine în urma cazurilor de reinfectare cu noul Coronavirus
  • Wuhan a testat deja 9 milioane de persoane

În cursul zilei de luni, Wuhan anunța că a testat deja pentru Coronavirus 9 milioane de locuitori. Testarea s-a drulat pe o perioadă de zece zile și este remarcată drept un proiect ambițios care vine drept răspuns cazurilor noi de infectări din această lună.

Majoritatea celor 9 milioane de probe au fost procesate deja, conform unui registru de testare al autorităților sanitare din Wuhan, registru care se actualizează zilnic.

Verdictul testelor derulate până în prezent este următorul: 180 de persoane asimptomatice care poartă noul Coronavirus – acestea au fost carantinate și monitorizate. Însă doar unul singur dintre cazuri a fost confirmat ulterior.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Doar în cursul zilei de vineri au fost testate 1.47 milioane de persoane, de trei ori mai mult decât s-ar testa în cea mai ocupată zi a SUA, conform proiectului Atlantic’s Covid Tracking.

Acțiunea de testare masivă a venit ca decizie după cazurile de reinfectări. Planul chinezilor este să-i testeze pe toți locuitorii orașului – 11 milioane – în doar zece zile. Scepticii nu văd cu ochi bun acest proiect și chestionează abilitatea autorităților de a testa atât de mulți oameni într-un timp atât de scurt.

Totuși, acțiunea de testare în masă a fost posibilă datorită metodei de testare numită sample pooling, utilizată anterior în Germania și SUA. Această metodă a presupus gruparea probelor luate de la cetățenii Wuhanului, apoi procesarea lor – de la 5 la 10 probe – într-un singur test de acid nucleic.

Prin gruparea mai multor probe, specialiștii din Wuhan au reușit să ofere verdict rapid către toți cetățenii incluși într-un singur test – doar dacă testul a fost negativ – reducând semnificativ numărul de teste de acid nucleic necesare.