90% dintre mașinile verificate de Registrul Auto Român în Capitală au deficiențe majore și periculoase

control RAR Sursa foto: Facebook / Registrul Auto Român
  • Autoritățile au descoperit 90% dintre mașini au deficiențe majore și/sau periculoase, în urma unui control
  • În perioada 21 – 23 mai, RAR împreună cu polițiștii rutieri au verificat mașinile cu privire la sistemul de amortizare a zgomotului
  • 59,37% dintre mașinile verficate prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante

În urma unui control în trafic desfășurat de Registrul Auto Român (RAR) în București, autoritățile au descoperit că 90% dintre mașinile verificate aveau deficiențe majore și/sau periculoase.

Registrul Auto Român a anunțat printr-o postare pe pagina de Facebook că în perioada 21 – 23 mai a organizat, împreună cu polițiștii rutieri, acțiuni de control care au vizat verificarea autovehiculelor cu privire la sistemul de amortizare a zgomotului.

„În timpul controalelor care au avut loc pe timpul nopții au fost verificate în trafic 32 de autovehicule, iar 90,62% dintre acestea aveau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 59,37% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante”, se arată în mesajul autorităților.

De asemenea, RAR amintește că șoferii pot redobândi talonul reținut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, iar demersul este posibil doar la reprezențantele Registrului Auto Român din întreaga țară. Registrul Auto Român subliniază faptul că „rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”.