• Fermele de canabis s-au confruntat cu un risc de incendii mai mare decât orice altă cultură din stat.
  • Alte culturi din California se confruntă cu amenințări de incendii, în special strugurii.
  • Incendiile de vegetație au reprezentat o problemă tot mai mare pentru viticultorii din acest stat.

Incendiile de vegetație reprezintă o amenințare tot mai mare pentru aproape toți californienii, zeci de mii de hectare arzând în mod regulat în fiecare vară în tot statul și trimițând fum la sute de kilometri distanță. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley, constată că industria de canabis ar putea fi una dintre cele mai expuse la risc atunci când vine vorba de incendii, 94% dintre fermele din stat fiind situate în zonele cu focare de incendiu.

Studiul evidențiază o problemă tot mai mare, pe măsură ce industria canabisului, recent legalizată, se confruntă cu realitatea unei lumi mai fierbinți și mai predispuse la incendii în contextul crizei climatice.

Constatările noastre afirmă că agricultura de canabis este geografic mai amenințată de incendii decât orice altă cultură agricolă din California, a declarat pentru universitate Christopher Dillis, cercetător în domeniul mediului la UC Berkeley și autor principal al studiului.Studiul a comparat riscul de incendii pentru canabisul din California cu alte culturi. Rezultatele au fost publicate săptămâna trecută în revista Ecosphere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În general, aceștia au constatat că fermele de canabis aveau mai multe șanse de a fi găsite în zonele cu risc ridicat sau foarte ridicat de incendiu decât orice altă cultură analizată. În plus, fermele de canabis erau, în general, mai aproape de locurile în care au izbucnit incendii de vegetație în cele cinci decenii.

Mai mult de 25% din zonele de cultivare a canabisului se aflau, de asemenea, în zone care, în contextul crizei climatice, vor fi fie noi, fie vor fi zone de focare de incendii de vegetație sau se vor intensifica în următorii 80 de ani.

Alte culturi din California se confruntă, de asemenea, cu amenințări de incendii, în special strugurii. Incendiile de vegetație au reprezentat o problemă tot mai mare pentru viticultorii din acest stat, care se confruntă acum cu o potențială contaminare a vinurilor lor cu fum.

O mare parte din acest risc se reduce la geografie, subliniază studiul – canabisul este adesea cultivat de-a lungul coastelor nordice și centrale, care se află în zone care pot fi mai predispuse la incendii. O mare parte din cealaltă agricultură din California este cultivată în Central Valley, care are un risc de incendiu mult mai scăzut. Dar multe comitate din această zonă au interzis cultivarea canabisului, chiar și după legalizarea statului, notează studiul.