• La Mamaia, autoritățile locale au venit cu o serie de statui controversate.
  • Un bărbat din Slobozia e supărat că statuile seamănă cu el.
  • Deși e plin de statui la Constanța, lui Hagi tot nu i-au făcut statuie.

Vine tataia la Mamaia! Și vine cu scandal! Primăria Constanța și primăria Mangalia sunt scoase la tablă pentru modul în care cheltuiesc banii publici în proiectele de urbanism. Azi – despre statui.

E frumos așa? Cele mai noi controverse vin după statuile moderne construite pe litoral. Un personaj cu idei controversate în social media de la noi spune că statuile seamănă cu el… și cere 50.000 de euro de la Primăria Constanța și de la Consiliul Județean Constanța pentru că s-au folosit de imaginea lui.

Constanta a început sa isi faca statui în serie în perioada interbelică, atunci când au apărut Mihai Eminescu sau Regina Elisabeta – cu numele ei de scriitoare – Carmen Sylva. În anii 50-60, regimul comunist a continuat – printre personajele scoase în evidență a fost și Anghel Saligny – inginerul care a construit podul peste Dunăre. Problema e că autoritățile nu au grijă nici de acestea – și ele sunt în general afectate de zborul pasarilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu toate astea, primăria Constanța construiește astfel de statui controversate – dar nu și celui mai cunoscut constănțean din lume – Hagi – așa cum a cerut el cand naționala de fotbal era in top în fotbalul mondial.

SURSA VIDEO: TVR, 3 iunie 1998