• Poliţia a declarat că cineva a aruncat o piatră în geamul unei ambulanţe care trecea şi care transporta un pacient, conform BBC.
  • Ofiţerii au transmis pe Twitter că cinci poliţişti au fost răniţi, iar unul dintre ei a fost luat de ambulanţă.
  • În consecinţă, multe guverne din Europa introduc noi restricţii în încercarea de a combate creşterea numărului de infecţii. O serie de ţări au raportat recent un număr record de cazuri zilnice.

A doua noapte de revolte în Olanda. Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti şi au ars biciclete pe străzile din Haga, în timp ce poliţia a folosit cai, câini şi bastoane pentru a risipi mulţimea. Cel puţin şapte persoane au fost arestate.

Poliţia a declarat că cineva a aruncat o piatră în geamul unei ambulanţe care trecea şi care transporta un pacient, conform BBC.

Ofiţerii au transmis pe Twitter că cinci poliţişti au fost răniţi, iar unul dintre ei a fost luat de ambulanţă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În alte zone ale ţării, două meciuri de fotbal de prima ligă au fost întrerupte pentru scurt timp după ce suporterii au pătruns pe teren şi au alergat. În prezent, fanilor le este interzis accesul pe stadioane din cauza noilor reguli privind coronavirusul.

Protestul vine după o noapte de revoltă la Rotterdam, unde Poliţia a tras focuri de avertisment şi focuri directe „pentru că situaţia punea vieţi în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru agenţia de presă Reuters. La Rotterdam, au fost arestate 51 de persoane, iar alte două au fost rănite.

Olanda a impus sâmbăta trecută un un lockdown parţial de trei săptămâni, după ce a înregistrat o creştere record a cazurilor de Covid. Barurile şi restaurantele trebuie să se închidă la ora 20:00, iar aglomeraţia este interzisă la evenimentele sportive.

Potrivit BBC, mii de oameni au ieşit în stradă şi în Austria, Croaţia şi Italia, să protesteze faţă de noile restricţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a declarat „foarte îngrijorată” de creşterea numărului de cazuri de coronavirus în Europa. Directorul Hans Kluge a declarat pentru BBC că, dacă nu se înăspresc măsurile în Europa, s-ar putea înregistra încă o jumătate de milion de decese până în primăvara anului viitor.

În consecinţă, multe guverne din Europa introduc noi restricţii în încercarea de a combate creşterea numărului de infecţii. O serie de ţări au raportat recent un număr record de cazuri zilnice.