• Ministrul german al Sănătăţii cere o „resetare globală” a luptei împotriva pandemiilor
  • Germania şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au anunţat crearea la Berlin a unui „Centru de Informaţii privind Pandemiile şi Epidemiile”
  • Obiectivul centrului este acela de a răspunde viitoarelor provocări sanitare cu ajutorul celor mai recente instrumente tehnologice, relatează Reuters

Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, a declarat, în timpul unei conferințe online la care au participat și cancelarul german Angela Merkel şi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, că omenirea încă nu este pregătită în faţa pandemiilor şi „trebuie să identificăm riscurile epidemice şi pandemice cât mai repede posibil, oriunde apar ele în lume”.

În acest scop, trebuie să consolidăm sistemul de supraveghere global de alertă timpurie printr-o colectare îmbunătăţită a datelor sanitare şi analize de risc interdisciplinare”, a mai spus Jens Spahn, referindu-se la activitatea noului centru de la Berlin.

Noul centru aduce laolaltă instituţii guvernamentale, academice şi din sectorul privat și va căuta să valorifice datele globale pentru a anticipa, preveni şi răspunde riscurilor epidemice şi pandemice la nivel global.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Vor apărea și alți viruși”

Vor apărea şi alţi viruşi cu potenţial de declanşare a unor pandemii”, a avertizat la rândul său directorul general al OMS, instituţie criticată pentru modul în care a gestionat pandemia COVID-19.

Trei paneluri independente vor încheia luna aceasta evaluări despre reacţia OMS şi a statelor membre şi vor propune schimbări. Tedros Ghebreyesus a spus de mai multe ori că OMS este „deschisă reformelor”.