A fost descoperită „broasca de ciocolată”. Unde au găsit-o cercetătorii și cum au denumit noua specie

Broasca ciocolatie, broasca speciei Litoria Mia, stând pe un copac. Cea mai îndepărtată rudă a broscuței de ciocolată este broasca verde de copac, aceasta având pielea verde. Sursa Foto: CNN / Steve Richard / Griffith University
  • O echipă de cercetători din Australia a descoperit o nouă specie de broască: „broasca ciocolatie” sau „broasca de ciocolată”.
  • Oamenii de știință au numit-o astfel datorită pielii sale de culoare maronie.
  • Cea mai îndepărtată rudă a broscuței de ciocolată este broasca verde de copac, aceasta având pielea verde.
  • Cercetătorii au botezat specia „Litoria Mira”, adică „ciudațenie” în limba latină sau „surprinzător”.

O echipă de cercetători din Australia a descoperit „broasca ciocolatie” de copac, relatează CNN.

Aceasta a fost descoperită în pădurea tropicală din Noua Guinee și este declarată o „mică ciudățenie”.

Broaștele de copac au pielea verde, însă cea descoperită de cercetătorii australieni are o culoare maronie. Astfel, oamenii de știință au numit-o „broasca ciocolatie” sau „broasca de ciocolată”.

Într-o publicație de specialitate din Australian Journal of Zoology se arată că cea mai îndepărtată rudă a speciei Litoria Mira este broasca australiană verde de copac. Cele două specii de broaște sunt similare, cu excepția culorii: se pare că cea mai nouă are pielea ciocolatie și lucioasă.

„Am numit această specie de broscuță Litoria Mira, adică ciudățenie în limba latină. Pentru că este într-adevăr o descoperire ciudată și surprinzătoare”, a spus Paul Oliver de la Centrul pentru Sănătate Planetară și Securitate Alimentară, care face parte și din echipa Muzeului Queensland.