• Sorin Cazan fusese externat cu doar câteva ore înainte de incendiu
  • Socrul lui, Mihai Militaru, şi-a găsit sfârşitul în incendiul din spital
  • Sorin Cazan: Vinovat este sistemul politic, care nu are grijă de sistemul medical

Apar povești greu de crezut despre incendiul din Piatra Neamț. Una dintre ele e cea a lui Sorin Cazan. A fost externat sâmbătă după amiază și a plecat acasă. Patru ore mai târziu, socrul lui, internat în același spital, a murit în flăcări. Ambii erau bolnavi de COVID și au fost mutați de la un etaj la altul al spitalului.

La ora 2 am fost externat din spital, am stat 11 zile, am fost testat negativ la plecare, şi socrul meu la etajul 3 la rezervă. La ATI. Şi cred că sâmbătă dimineaţă, nu ştiu la ce oră a fost transferat la etajul 2 exact în salonul în care a avut loc explozia. Mie nu-mi vine să cred, nu realizez”, a spus ginerele uneia dintre victime.

Bucuria externării nu i-a ținut mult. Abia ce ajunsese acasă când a aflat vestea care i-a înghețat sângele în vene.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Eu aflasem de televizor de incendiu. Dar eu am zis că el este bine, că e la etajul 3 şi nu e riscant pentru el. Şi atunci managerul m-a sunat la 11 şi mi-a zis că era în salonul ăla”, a mai spus bărbatul, pentru Aleph News.

Mihai Militaru, socrul lui Dumitru Cazan, avea 80 de ani, dar era în putere.
Cunoscuții spun că putea să treacă de încercarea cu virusul.

„80 de ani, dar era verde, era verde. Era un om puternic, mai puternic ca mine era. Eu am 55 dar el era mai puternic ca mine”, a mai spus ginerele victimei.

La spital, lucrurile erau departe să meargă bine. Sorin Cazan spune că EKG-urile se făceau și de câte 3 ori, ca să dea rezultate. Aparatele de luat tensiunea de multe nu porneau, iar curentul electric… mai cădea din când în când.

Pot să vă spun că în 11 zile cât am stat eu, într-o seară am rămas uimit că a căzut curentul. Dar a căzut pentru câteva minute. Şi mi-am pus chiar un semn de întrebare, şi-am zis, măi, nu-i normal, cum? Cum, nu mai este curent aici pe secţie?”, a povestit Sorin Cazan.

Acum, toată familia e în izolare, acasă. Sorin Cazan așteaptă corpul socrului, de la spital. Și vrea neapărat să știe cine e de vină pentru tragedie.

Obligatoriu cineva este vinovat. Eu cred că vinovat este sistemul, sistemul politic care nu are grijă de sistemul medical cum trebuie”, adaugă el.