• Miliardarul și co-fondatorul lui Microsoft a fost iar în centrul speculațiilor în această lună.
  • S-a spus despre acesta că ar fi fost arestat în statul american Nebraska.
  • În realitate, filantropul a vut probleme cu legea, dar în tinerețe.

Numeroase speculații s-au învârtit în jurul miliaradrului Bill Gates, în ultimele săptămâni, după ce au circulat mai multe știri potrivit cărora co-fondatorul Microsoft ar fi fost arestat în statul american Nebraska. Printre alte teorii ale consiprației care l-au adus în lumina relfectoarelor pe Gates ar fi că acesta finanțează eforturi de „a bloca lumina Soarelui” pentru a combate schimbările climei, alta mai veche spunând că în copilărie ar fi primit lecții de informatică de la cântăreața Shakira, potrivit Newsweek.

Speculațiile privind arestarea sa au apărut chiar în aceasta săptămână, mai ales pe Twitter, unde oamenii au comentat un articol care spune că o persoană numită Bill Gates a fost reținută de poliție ca urmare a unui „incident cu un cuțit”. Titlul articolului era „Bill Gates arestat în Nebraska într-un incident cu un cuțit”.

„Nebunul Bill Gates, arestat cu un cuțit și amenințând să implanteze microcipuri trecătorilor”

Subit, acest caz a fost distribuit și pe platforma de mesaje de știri Fark.com pe 9 martie, iar articolul a fost „vândut” cu titlul „Nebunul Bill Gates, arestat cu un cuțit și amenințând să implanteze microcipuri trecătorilor”, referindus-se la acea teorie a conspirației în care Bill Gates este acuzat de un complot de implantare a microcipurilor odată cu vaccinurile COVID.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Însă, pe platforma Fark, mulți l-au asociat pe co-fondatorul Microsoft cu cazul din Nebraska. „Se apăra cu cuțitul de un atac sau reinstala Windows ME?”, a scris unul dintre utilizatori. Chiar și postul de radio KCRR 97,7, din Cedar Falls, Iowa, era citat în tweeturile trimiteau la un articol al agregatorului de știri News Break, având titlu: „Bill Gates, arestat în Nebraska după un incident cu un cuțit”. Această știre fusese difuzată de KCRR 97,7 pe 11 martie, citând canalul media KLKN care transmisese știrea originală pe 9 martie.

Doarcă, cei de la KLKN au informat despre cazul din Nebraska că „un bărbat de 39 de ani identificat ca fiind Willie Gates Jr. fusese reținut de poliția din Lincoln spre ora 1 noaptea pe 9 martie și era acuzat că amenințase o femeie de 68 de ani că o ‘taie’ cu un cuțit de 20 cm”.

Ziarul Lincoln Journal Star scrisese tot pe 9 martie, citându-l pe ofițerul de poliție Luke Bonkiewicz, că Willie Gates Jr. fusese arestat fiind bănuit de amenințări teroriste și uz de armă letală. La rându-i, KOLN, un al treilea canal local de media, informase că numele complet al suspectului era Willie Gates Jr. și publica fotografia făcută la Lincoln Police Department.

Bill Gates a fost arestat, dar în 1977

Agregatorul de știri News Break are aplicația disponibilă pe Google Play Store și iOS App Store, iar pe pagina sa are următorul mesaj: „Acoperim cele mai relevante și de impact știri și informații, oriunde te-ai afla și lucra în țară”.

Newsweek are un parteneriat cu News Break, la fel ca și Samsung, CBS LOcal Audible, The Boston Globe, printre altele. Conform lui Crunchbase, un catalog de companii, News Break este „un agregator de știri care oferă știri locale relevante” folosind inteligență artificială. În postarea legată de știrea de la stația de radio KCRR 97,7, News Break a inserat și o fotografie a miliardarului Bill Gates, probabil în mod automat. Ulterior, Newsweek a solicitat comentarii de la News Break.

Bill Gates chiar a fost arestat, dar în anul 1977. Atunci, el a fost reținut de poliția din Albuquerque, New Mexico, după încălcarea regulilor de circulație, dovadă fiind poza articolului.

În concluzie, Bill Gates nu a avut nicio legătură cu evenimentul din Nebraska, ci Willie Gates Jr., care fost reținut de ofițerii de la Lincoln Police Department pe 9 martie 2021 pe baza multor acuzații.