A început şcoala în Suedia, iar Laurei nu i-a fost teamă să-şi trimită copilul înapoi în bancă

  • În primăvară, şcolile au rămas deschise pentru elevii sub 16 ani
  • Cei mici au început noul an şcolar cu foarte puţine restricţii
  • Până acum, peste 5.800 de oameni au decedat din cauza COVID-19 în Suedia

Românii au aşteptat cu mare nerăbdare regulile pentru începerea şcolii. În schimb, Suedia a anunţat regulile, fie ele şi puţine, chiar în prima zi de şcoală. Ce recomandări au primit profesorii şi elevii? O igienă corespunzătoare şi o distanţă, măcar de 1 metru, între copii. Cam atât. Nu ca la noi, un ghid de 20 de pagini.

Laura Ghibu este o româncă stabilită în Suedia. Fiica ei a început anul acesta gimnaziul. Nu i-a fost frică să o trimită la şcoală, pentru că a avut încredere în deciziile luate de autorităţi. Spune că elevii au fost împărţiţi pe grupe şi că fac materiile pe rând, ca să poată păstra distanţa.

Iată ce spune Laura Ghibu, româncă stabilită în Suedia:” Am fost sfătuiţi să mergem la serviciu decalat. Adică să nu ne îmbulzim dimineaţa în orele de vârf, toţi împreună, să dăm prioritate copiiilor care merg la şcoală. Copiii noştri sunt foarte mândri că pot şi ei să aibă un rol decisiv în a stopa răspândirea acestui virus. Copiii nu au voie să se joace pe afară, să se îmbrâncească, nu au voie să se joace de-a prinselea, de exemplu, asta a fost ceea ce mi-a spus fiica mea când a ajuns prima dată acasă după şcoală. Cei mai mulţi copii acceptă aceste reguli şi sunt foarte, foarte conştiincioşi. Chiar mai conştiincioşi decât adulţii.