• Creatorul formatului de imagine grafică digitală GIF, a murit în Statele Unite, din cauza Covid-19.
  • Decesul a fost confirmat într-un necrolog, în care se spune că Wilhite a murit pe 14 martie, la doar câteva zile după ce a împlinit șaptezeci și patru de ani.
  • Wilhite și-a început cariera la Compuserve, unde a creat Graphics Interchange Format (GIF), pentru a comprima imaginile și a le face mai accesibile.

Stephen Wilhite, creatorul formatului de imagine grafică digitală GIF, a murit în Statele Unite, la vârsta de șaptezeci și patru de ani, a informat NBC.

Decesul a fost confirmat într-un necrolog, în care se spune că Wilhite a murit pe 14 martie, la doar câteva zile după ce a împlinit șaptezeci și patru de ani. A murit din cauza Covid-19, a confirmat soția sa, Kathaleen.

Wilhite și-a început cariera la Compuserve, primul mare furnizor comercial de servicii online.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

În 1987, în timp ce lucra la Compuserve, a creat Graphics Interchange Format (GIF), pentru a comprima imaginile și a le face accesibile pentru vitezele timpurii ale modemului.

Ani mai târziu, GIF-ul a devenit principala metodă de transmitere a emoțiilor și de comunicare din social media. Formatul GIF a fost folosit ca o modalitate convenabilă de a afișa grafice, desene și animații simple.

În 2012, GIF a fost declarat cuvântul anului de către Oxford American Dictionary, datorită revenirii sale în popularitate în rândul bloggerilor, în special, pe Tumblr.

Mulți au dezbătut, de-a lungul anilor, cum ar trebui să se pronunțe GIF. În 2013, Wilhite a tranșat dezbaterea, declarând că se pronunță cu un „g” moale, la fel ca marca de unt de arahide „Jif”. Unii încă folosesc un „g” tare atunci când folosesc cuvântul.

În 2013, Wilhite a primit premiul Lifetime Achievement Award, în cadrul Webby Awards, pentru invenția și contribuția sa în cultura internetului. Kathaleen Wilhite a declarat că a fost „un moment minunat din viața sa să meargă la New York și să câștige acel premiu”. Cu toate acestea, ea a spus ea că „ar fi trebuit să-l onoreze mult mai devreme”.

Stephen Wilhite s-a retras la începutul anilor 2000 și și-a petrecut timpul cu cortul și călătorind.

O slujbă de înmormântare a avut loc, marți, în Milford, Ohio.