• Donald Rumsfeld a murit la vârsta de 88 de ani
  • Donald Rumsfeld a venit de mai multe ori în România
  • Donald Rumsfeld a fost șeful Pentagonului pe timpul războiului din Iugoslavia și atacarea Serbiei

Fostul secretar american al Apărării, Donald Rumsfeld, a murit la vârsta de 88 de ani, a anunțat, miercuri, familia sa.

„Împărtășim cu tristețe vestea morții lui Donald Rumsfeld, om de stat american și soț devotat, tată, bunic și străbunic. La 88 de ani, a fost înconjurat de familie în iubitul său Taos, New Mexico“, au transmis cei apropiați pe Twitter.

Istoria s-ar putea să-l amintească pentru realizările sale extraordinare de-a lungul a șase decenii de serviciu public, dar pentru cei care l-au cunoscut cel mai bine și a căror viață a fost schimbată pentru totdeauna datorită lui. Ne vom aminti de dragostea sa fără margini pentru soția sa Joyce, familia și prietenii săi și integritatea pe care a adus-o unei vieți dedicate țării“, se mai arată în mesajul familiei.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Donald Rumsfeld a venit de mai multe ori în România. Acesta a fost șeful Pentagonului pe timpul războiului din Iugoslavia și atacarea Serbiei.

Cine a fost Donald Rumsfeld

Rumsfeld a fost unul dintre cei mai longevivi politicieni republicani. El a fost șef de cabinet al președintelui Gerald Ford între 1974 și 1975, ambasador al SUA la NATO între 1973 și 1974, consilier al președintelui Richard Nixon.

Donald Rumsfeld a fost șef al Pentagonului de două ori, în timpul administrației Ford și în administrația George W. Bush. La începutul carierei sale politice, Rumsfeld a fost membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Illinois.