• Este a 8 zi de proteste violente în America după moartea lui George Floyd, ucis de un polițist în Minneapolis.
  • Fostul ofițer a fost reținut fiind acuzat de ucidere din culpă, însă protestatarii suțin că nu este suficient, scrie CNN.
  • Ieri, președintele Trump a promis că va scoate armata federală pe străzi dacă protestele violente continuă.
  • De luni, aproape jumătate dintre statele SUA au activat Garda Naţională pentru a răspunde protestelor violente.

LIVE UPDATE | Filmul evenimentelor din 3 iunie 2020:

Zeci de mii de persoane au ieșit marți pe străzile orașelor americane pentru a opta noapte consecutivă de proteste provocate de moartea lui George Floyd.

Oamenii au participat la un eveniment în memoria lui George Floyd, în orașul natal Houston. Au fost prezenți și membri ai familiei acestuia.

Numărul deceselor din timpul protestelor a urcat

Deși nu sunt clare detaliile fiecărui incident în parte, autoritățile au raportat 11 decese de-a lungul acestor zile de proteste, atât cetățeni, cât și din rândul forțelor de ordine.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Militarii au fost detașați la periferia Washigntonului

Potrivit Pentagonului, nu mai puțin de 1600 de militari înarmați au fost trimiși la marginea Washingtonului pentru a restabili ordinea

Un polițist scuipă de trei ori pe un protestatar încătușat

UPDATE 12:10 Din imaginile postate pe Twitter se poate observa cum polițistul îl scuipă pe protestar. Potrivit Insider, Departamentul de poliție din Richmond a declanșat o investigație după înregistrarea video care a devenit virală pe rețelele de socializare.

O tânără de 22 de ani a fost împușcată mortal în spate

UPDATE 09:52 Tânăra a fost împușcată mortal în spate, imediat după ce a părăsit un protest organizat în memoria lui George Floyd, scrie The Sun.

Protestarii din Seattle folosesc umbrele pentru a se proteja de spray-urile paralizante cu piper

UPDATE 09:10 Sute de oameni au protestat în Seattle. Pentru a se proteja de substanțele chimice, manifestanții au folosit umbrelele, scrie CNN.

Noaptea trecută polițiștii din New York au reținut 200 de protestatari

UPDATE 08:10 Deși au fost proteste pașnice, poliția din New York spune că se așteaptă ca numărul celor reținuți să crească, scrie CNN.

Garda Națională din Washington trage în protestatari cu spray-uri paralizante cu piper

UPDATE 08:01 După ciocnirile violente din Parcul Lafayette, aproape de Casa Albă, a fost amenajat un nou gard în jurul parcului. Poliția se află acum în partea opusă a gardului, a declarat corespondentul CNN.

Mai târziu protestele au devenit violente, iar protestatarii au început să arunce cu proiectile și focuri de artificii peste gard. Ca răspuns, ofițerii au împușcat cu spray-uri paralizante cu piper.

CNN: Numărul soldaţilor scoşi pe străzile din SUA, acelaşi cu al celor aflaţi în Irak, Afganistan şi Siria

UPDATE 07:48 Peste 17.000 de membri ai Gărzii Naţionale sunt pregătiţi să sprijine forţele de ordine locale în cazul izbucnirii unor violenţe în timpul protestelor George Floyd, scrie CNN. Acest număr este aproximativ acelaşi cu cel al trupelor active desfăşurate în Irak, Siria şi Afganistan, cele trei conflicte militare în care SUA este implicată.