• Oamenii au ieșit în stradă pentru a patra noapte la rând, dar numărul participanților a scăzut
  • Și în Constanța numărul celor care au participat la proteste a fost mult mai mic față de serile trecute
  • La Arad, în schimb, aproximativ 500 de persoane au cerut renunțarea la restricții

Port mască, mă protejez cât pot, dar ies în stradă pentru că vreau să schimb ceva. Am ieșit din casă pentru dreptate, pentru că mi-au fost încălcate drepturile. Asta spun o parte dintre cei care au ieșit în stradă a patra noapte la rând în capitală. Mai puțini ca în nopțile precedente.

Stela vine la protest să ceară demisiile celor care o conduc și te conduc: „Să plece și să lase loc unor oameni cărora chiar să le pese de noi. Nu am ieșit de plăcere, nu am ieșit pentru că vreau să fac o plimbare pe bulevard. Am ieșit pentru că mi-a ajuns cuțitul la os“.

Mihai, un tânăr de 24 de ani din București, spune că se teme pentru viitorul lui în toată incertitudinea asta. Crede că nu e normal ca cineva care a terminat Facultatea de construcții să o ducă mai greu decăt cineva care face livrări, domeniu care a explodat în pandemie.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Noi am terminat o facultate, facultatea de construcții și vrem să transmitem un mesaj – că se câștigă mai bine din Glovo decât din construcții. Cu intratul în casă de la ora 10 și după să ieșim cu adeverință, nu mi se pare normal. Mi se pare nu ca la pușcărie, că e mult spus, dar mi se pare că suntem ținuți din scurt“, spune Mihai.

Oamenii au cerut, pentru a patra noapte la rând, demisia Guvernului și a lui Arafat. Cei mai mulți care au ieșit în stradă spun că s-au săturat de toate restricțiile și s-au săturat ca cineva să se joace cu libertatea lor.

Și în Constanța numărul celor care au ieșit în stradă a fost mult mai mic față de serile trecute. A fost si un incident. Un bărbat care nu purta mască a refuzat să se legitimeze și a fost ridicat de jandarmi.

Restricțiile prea dure au scos-o din casă pentru a treia zi la rând și pe Andreea. A ieșit în centrul Craiovei împreună cu băiatul ei de 14 ani. Andreea consideră că trebuie redeschise restaurantele, cinematografele și vrea libertatea de dinaintea pandemiei.

Am ieșit mai mult pentru copilul meu. Nu mi se pare normal să stea izolați la școală, să nu aibă voie să se joace. Sunt total împotriva măștii de protecție“, spune Andreea Ristea, protestatar.

Demisia celor din Guvern și a Președintelui a fost cerută și la Cluj. Spre deosebire de serile trecute, când sute de nemulțumiți au strigat că vor relaxarea restrițiilor, în Piața Operei din Timișoara au fost doar câteva persoane.

La Arad, în schimb, aproximativ 500 de persoane au cerut renunțarea la restricții. „Pierd copiii cratima de mai ții închisă școala“, este unul dintre mesajele afișate pe zecile de mașini care au traversat orașul claxonând.

Braşovenii au obosit după ce zilnic au mărşăluit mai mult de 15 km pe străzile principale din Braşov, iar la a patra seară de protest au participat aproximativ 30 de persoane. Câteva s-au plimbat printre blocuri şi au scandat că vor libertate, iar alţi participanţi au rămas în faţa Prefecturii până la ora 22 şi 15 minute. Totul a fost paşnic faţă de ieri şi asta pentru că, cel mai probabil, meciul de azi i-a ţinut pe suporterii României în faţa televizoarelor. Nu au mai ieşit cu fumigene şi petarde pe străzi.