• Marți, de la 11.00, este programată a patra ședință BPR pentru a stabili calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură.
  • Ședințe de BPR au mai fost convocate vineri seara, sâmbătă și luni, dar nu a fost cvorum de ședință.
  • Este a patra oară când e convocată ședința BPR.

Parlamentarii din conducerile Camerei Deputaților și Senatului sunt convocați marți, de la 11.00, pentru a stabili calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură inițiată de USR și AUR. Este a patra oară când e convocată ședința BPR.

Anca Dragu, președintele Senatului, a propus ca o nou ședință să fie convocată marți, de la ora 11.00. Potrivit acesteia, pe ordinea de zi urmează să figureze un singur punct, respectiv calendarul moțiunii de cenzură.

Ședințe de BPR au mai fost convocate vineri seara, sâmbătă și luni, dar nu a fost cvorum de ședință.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, susținător al premierului Florin Cîțu în cursa petru președinția PNL, a cerut Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputati USR si AUR.

Cererea de verificare a semnăturilor de pe moţiunea de cenzură USR PLUS-AUR nu a fost adoptată în Birourile Permanente Reunite, pentru că nu a avut votul majorității celor prezenți plus unul, spunea Ludovic Orban.

Senatorul Alina Gorghiu susține că ar fi trebuit ca solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată. Ea spune că regretă faptul că Ludovic Orban, președinte PNL, „ține trena USR – AUR”.

Senatorul Alina Gorghiu spune că au fost 9 voturi „pentru” din 16 exprimate în Biroul Politic Reunit (BPR), ceea ce înseamnă că solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată în comisia de statut.

Ludovic Orban, președinte PNL, și Ovidiu Ganț, deputat din partea minorității germane, nu au votat, deși au fost prezenți.

Ion Cristoiu: Avem o nouă alianță: Ludovic Orban – AUR-USR-PLUS

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, luni, la Aleph News, criza politică din România.

„În acest moment avem o nouă alianță: Ludovic Orban – AUR – USR-PLUS. Încep să cred că a fost o alianță mai veche. El are interesul ca Florin Cîțu să cadă înainte de Congres. La rândul lor, echipa lui Florin Cîțu, inclusiv Klaus Iohannis, au interesul să amâne moțiunea de cenzură până pe 26, când Guvernul Cîțu poate să cadă.

Avem o singură certitudine: PSD nu va vota în veci această moțiune. Sigur că sunt frustrați această moțiune. USR este cel mai mare dușman al PSD”, a spus analistul, la Aleph News.

Analist politic: Nu cred că pe termen lung PSD își va permite să facă acest joc de așteptare

Lucian Dărdală, analist politic, a explicat că, cel mai probabil, moțiunea va ajunge la votul paralamentarilor.

Nu putem anticipa ce se va întâmpla mâine în BPR. Din punct de vedere constituțional, această moțiune va ajunge pe agenda parlamentarilor. Nu cred că pe termen lung PSD își va permite să facă acest joc de așteptare, sprijinind guvernul Cîțu, chiar dacă domniilor lor au propria lor moțiune”, a punctat Lucian Dârdală.