• Donald Trump le-a promis americanilor că revine pe scena politică
  • Donald Trump: Vom câștiga, iar America va fi mai tare ca oricând!

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump l-a criticat, duminică seară, pe succesorul său, Joseph Biden, şi a pledat pentru consolidarea Partidului Republican, negând zvonurile privind intenţia de a înfiinţa o altă formaţiune politică.

Bogdan Nicolae a urmărit întreg discursul lui Donald Trump şi a menţionat cele două subiecte de interes în urma evenimentului.

„Trump a întârziat o oră şi şi-a făcut susţinătorii să aştepte. A făcut ceea ce ştie cel mai bine. Ce este important de reţinut: Nu va exista un alt partid Republican, a promis că nu va face niciun fel de separare. În al doilea rând a anunţat că s-ar putea să candideze la alegerile din 2024”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totodată, Bogdan Nicolae a spus şi de ce Trump a vorbit abia acum public, pentru prima dată după plecarea de la Casa Albă.

„A tăcut până acum pentru că Twitter şi Facebook i-au închis conturile şi nu a avut ocazia să se manifeste şi i-a fost foarte greu să digere că a pierdut alegerile. A încercat să reintre în circuitul informaţiilor, s-a folosit de evenimentele generale, nu a reuşit să o facă foarte bine şi abia acum a reuşit să capteze din nou atenţia”.

Ce a declarat Donald Trump

„Vă este dor de mine? Mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră pentru a declara că incredibila călătorie pe care am început-o împreună este abia la început. Am început acum patru ani, iar călătoria este departe de a se fi încheiat. În final vom câştiga. Am avut multe victorii. Voi continua să lupt de partea voastră, în iubitul nostru partid. Nu lansăm noi partide, avem Partidul Republican. Va fi puternic şi mai unit ca niciodată. Vom consolida şi vom salva America”, a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC).

Donald Trump a criticat politicile Administraţiei Joseph Biden. „Ştiam cu toţii că Administraţia Biden va fi rea. Dar nu şi-a imaginat nimeni cât de rău va fi sau cât de departe va merge cu politicile de stânga”, a declarat fostul preşedinte al SUA.

„Joe Biden a avut cea mai dezastruoasă primă lună de mandat dintre toţi preşedinţii din istoria modernă. Administraţia Biden a demonstrat deja că este împotriva locurilor de muncă, împotriva familiilor, împotriva frontierelor, împotriva energiei, împotriva femeilor şi împotriva ştiinţei. În doar prima lună, am ajuns de la «America pe primul loc» la «America pe ultimul loc». Iar cel mai bun exemplu este criza de la frontiera sudică (…)”, a subliniat Donald Trump.

Casa Albă a respins imediat criticile fostului preşedinte american. „Vom vedea ce spune, dar atenţia noastră nu se concentrează în niciun caz pe ceea ce spune preşedintele Trump la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică”, a reacţionat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, conform agenţiei Associated Press.

Donald Trump se clasează pe primul loc în preferinţe în cazul în care va concura în scrutinul intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024. Conform unui sondaj efectuat în rândul participanţilor la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică, Donald Trump este creditat cu 55% din intenţiile de vot, guvernatorul statului Florida, Ron De Santis, cu 21%, iar guvernatorul statului Dakota de Sud, Kristi Noem, cu 4%, informează publicaţia The Hill.