• Constantin B., în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat ieri la patru ani și șase luni de închisoare pentru jefuirea unui magazin din Germania. Bărbatul a fost înarmat cu un pistol fals și a folosit un aspirator pentru a fura banii.
  • La prinderea bărbatului a contribuit decisiv faptul că și-a pierdut ochelarii în magazin în timpul jafului.
  • Acuzatul nu a acționat singur, ci a avut trei complici, doi dintre ei fiind angajați ai magazinului.

În viața reală, jafurile sunt de obicei mai simple decât în filme. Dar nu întotdeauna, după cum a reieșit la un proces care a avut loc ieri în Germania. Un bărbat a fost judecat pentru că a jefuit un supermarket, de unde a furat aproximativ 60.000 de euro cu ajutorul unui… aspirator, informează Süddeutsche Zeitung.

În decembrie 2019, Constantin B. a intrat într-un magazin alimentar din Taberbischofsheim mascat și înarmat cu un pistol și le-a cerut celor doi angajați prezenți la acea oră în magazin să-i dea banii strânși în acea zi.

Unul dintre angajații amenințați era însă un complice al său. Conform planului stabilit cu complicii săi, angajatul în vârstă de 27 de ani s-a lăsat agresat de acuzat, l-a ajutat apoi să scape și ulterior s-a prezentat drept victimă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Un alt complice a condus mașina cu care acuzatul a plecat de la locul faptei, iar un al patrulea bărbat, fost manager al magazinului, care se pare că este și cel care a avut ideea jafului și pe cea a folosirii inedite a aspiratorului, se afla în acest timp, în mod deliberat, într-un cazinou. Acuzatul a jucat rolul hoțului înarmat cu un pistol fals și cu un aspirator.

Constantin B. a extras banii din fanta unui seif mic cu aspiratorul. Seiful magazinului avea un dispozitiv special de protecție, prin care banii putea fi doar introduși, dar nu și scoși, precizează N-tv.

Bărbatul era dependent de droguri și avea datorii

Anchetatorii încă nu au aflat ce s-a întâmplat cu cea mai mare parte din banii furați. Acuzatul avea nevoie disperată de bani pentru că avea datorii de aproximativ 7.000 de euro, fiind dependent de droguri, după cum a mărturisit el în cadrul procesului.

Prins pentru că și-a pierdut ochelarii la locul faptei

Polițiștii criminaliști au reușit să dea de urma sa pentru că bărbatul și-a pierdut ochelarii la locul faptei. Un optician a reușit să-l identifice pe proprietarul ochelarilor și apoi a fost emis un mandat de arestare pe numele bărbatului. Abia mai târziu, ceilalți trei bărbați, în vârstă de 25, 27 și 29 de ani, au fost trecuți pe lista suspecților. De când au fost prinși, bărbații s-au învinovățit reciproc.

Singura victimă din timpul jafului a fost o casieriță, pe care inculpatul a amenințat-o cu pistolul fals, a împins-o la pământ cu duritate și apoi a legat-o. Femeia în vârstă de 56 de ani a suferit răni, fiind legată cu un cablu.

Acuzatul a susținut că nu se aștepta ca femeia să fie în magazin în acel moment. „Nu am vrut să rănesc pe nimeni”, a spus el. Pentru a face ca jaful să pară real, a trebuit să o amenințe pe casieriță. Complicele în vârstă de 27 de ani a contrazis această afirmație a acuzatului, susținând că bărbații știau că în timpul jafului va fi acolo și o persoană neimplicată.

Bărbatul a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată și vătămare corporală din culpă. Hotărârea nu este încă definitivă. Ceilalți trei inculpați nu au fost încă judecați.