A treia rundă de înăsprire a regulilor în Hong Kong: Masca e obligatorie și în aer liber, iar la masă pot sta cel mult 2 persoane

Sursa Foto: Profimedia
  • Autoritățile din Hong Kong au înăsprit măsurile de restricție. Numărul de infecții nu scade.
  • Locuitorii regiunii vor putea lua masa în oraș doar în doi și sunt obligați să poarte măști și în aer liber.
  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 128 de cazuri și nici un deces.

Autoritățile din Hong Kong revin cu a treia rundă de restricții. Prin urmare, la terase, restaurante sau alte adunări publice, chinezii vor sta la masă maxim în doi, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii. Totodată, locuitorii metropolei sunt obligați să poarte masca de protecție și în aer liber, scrie Bloomberg.

Motivul pentru care oficialii au recurs la noi măsuri de restricție, este numărul cazurilor de Covid-19 care nu scade. “Situația epidemică din Hong Kong rămâne severă”, spune dr. Chui Tak-Yi, subsecretarul pentru alimente și sănătate.

În Hong-Kong au rămas închise sălile de sport, piscinele, barurile și saloane de înfrumuțesare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 128 de cazuri și nici un deces. Numărul total al cazurilor Covid-19 al regiunii este de 2.779. Cu o lună înainte, numărul zilnic de infecții cu transmitere locală nu a depășit niciodată 28.