• 42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge în România
  • Dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră
  • Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare

Potrivit unui comunicat al CNCAV, dozele de vaccin vor ajunge la Bucureşti pe cale terestră.

„42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine (vineri-n.r.) la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră”, se arată în comunicat.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale din ţară.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.”, potrivit comunicatului.

A început vaccinarea și cu serul Moderna

„În această dimineață, a început administrarea de vaccinuri Moderna, din cele două tranșe sosite până în prezent în România.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare.

Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri
utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.”, se mai arată în comunicatul CNCAV.