• Duminică au fost anulate 1.300 de zboruri din Statele Unite ale Americii.
  • După apariția cazurilor COVID la echipaje, în rândul pasagerilor, navele de croazieră nici nu au mai făcut escalele programate.
  • Autoritățile atrag atenția asupra unei noi creșteri a numărului de cazuri COVID, mai ales în zonele cu persoane nevaccinate.

A treia zi consecutivă în care COVID-19 anulează călătoriile americanilor. Companiile aeriene americane au anulat peste 1.300 de zboruri duminică deoarece COVID-19 a redus numărul de echipaje disponibile, în timp ce mai multe nave de croazieră au fost nevoite să anuleze escale după apariția unor focare la bord, stricând planurile a mii de călători de Crăciun.

Companiile aeriene comerciale au anulat 1.318 zboruri în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite până la jumătatea după-amiezii, potrivit unui raport de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.com. Cel puțin trei nave de croazieră au fost, de asemenea, forțate să se întoarcă în port fără a face escalele programate după ce au fost detectate cazuri de COVID-19 la bord.

A fost a treia zi consecutivă pentru unii americani care au călătorit în weekend deoarece sărbătorile de Crăciun, care reprezintă de obicei o perioadă de vârf pentru călătorii, au coincis cu o răspândire rapidă a variantei Omicron la nivel național. Dr. Anthony Fauci, cel mai important oficial național în domeniul bolilor infecțioase, a avertizat asupra creșterii numărului de cazuri din SUA în zilele următoare și a unei posibile depășiri a spitalelor, în special în acele regiuni în care aveți o proporție mai mare de persoane nevaccinate.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„Probabil că va crește mult mai mult”, a spus el despre valul provocat de Omicron, chiar dacă președintele Joe Biden a dezvăluit săptămâna trecută noi acțiuni menite pentru a limita ultimul val și a continuat să îndemne la vaccinare și la alte strategii de prevenire. Odată cu creșterea numărului de infecții, companiile aeriene au fost nevoite să anuleze zboruri, piloții și personalul de bord trebuind să intre în carantină, în timp ce vremea nefavorabilă din unele zone a contribuit la oprirea călătoriilor.

Enjoli Rodriguez, în vârstă de 25 de ani, al cărui zbor Delta Air Lines Inc (DAL.N) de la Los Angeles la Lexington, Kentucky, a fost anulat în ajunul Crăciunului, a fost una dintre miile de persoane blocate duminică. Delta a făcut o nouă rezervare pentru Rodriguez prin Detroit, dar zborul a fost amânat și a pierdut legătura.

Vorbind duminică de pe aeroportul din Detroit, Rodriguez a spus că a fost înconjurată de pasageri furioși, de reprezentanți ai companiei aeriene agitați și de familii cu copii mici aflați în incertitudine. „Am dat peste o mulțime de oameni care își împărtășesc poveștile de groază aici. Suntem cu toții blocați în Michigan, Detroit, îndreptându-ne spre diferite locuri”, a declarat Rodriguez, care a fost reprogramată la un zbor ulterior spre Kentucky.