• Un caz special pentru noi este și cel al colegei noastre, Marga Nițu, corespondent Aleph News.
  • Marga și-a depășit frica și are acum curajul să stea în fața ta și să vorbească deschis despre experiența ei.
  • Acum, Marga trebuie să mai treacă printr-o încercare. Agresorul s-a întors să-i dea iar viața peste cap și a reușit să-i ia fetița.

Uită-te în jurul tău. Lângă tine ar putea fi o victimă a agresiunii domestice. Poate chiar o prietenă sau o colegă. Victimele violenței în familie trăiesc alături de tine și de mine. De multe ori, nu au curajul să acționeze. De frică și de rușine. Pentru că totul se întâmplă acasă, în familie, acolo unde de fapt ar trebui să fie iubire.

Un caz special pentru noi este și cel al colegei noastre, Marga Nițu, corespondent Aleph News. A fost bătută timp de 11 ani, iar azi a vrut să vorbească despre asta.

Marga Nițu, corespondent Aleph News: „Cel mai mult în acești 11 ani am stat în casă închisă 18 zile, iar apoi când ieșeam să îmi iau copilul de la școală aveam atacuri de panică. Abuzată emoțional, călcată pe degete, cu papucul în cap lovită, forme de manifestare primitivă. Problema este că totul a început când eu eram deja însărcinată și atunci mi-a fost rușine să recunosc, mi-a fost rușine să mă întorc acasă la părinți.“

„Cea mai aiuristică întrebare a venit de la un polițist care m-a întrebat «De ce ați stat, doamnă?». De ce am stat? De frică“, povestește ea.

Când a atins punctul critic, Marga a avut două opțiuni: să cedeze… poate pentru totdeauna sau să găsească în ea forța să spună „stop”. Și a ales. A ales să trăiască.

Marga Nițu, corespondent Aleph News: „Am plecat când ea avea 10 ani și a asistat în ultimile zile la același episod de mână în gât. Problema a fost că cu câteva zile înainte de a pleca și ei i-a pus mâna în față și a împins-o. Spre norocul meu, am plecat în alt oraș și nu m-a căutat. Ceea ce mi-a demonstrat că frica a fost irelevantă în locul meu. Puteam să plec oricând“.

Marga și-a depășit frica și are acum curajul să stea în fața ta și să vorbească deschis despre experiența ei. Trei ani i-a luat însă să-și revină după episoadele de abuz prin care a trecut.

Marga Nițu, corespondent Aleph News: „Unul dintre efecte este acela că, atunci când mă sperii sau am un stres emoțional, mă sufoc pentru că principala îndeletnicire a agresorului meu era să îmi înfigă mâna în gât cu copilul în brațe de 2 săptămâni, două luni“.

Acum, Marga trebuie să mai treacă printr-o încercare. Agresorul s-a întors să-i dea iar viața peste cap și a reușit să-i ia fetița.

Marga Nițu, corespondent Aleph News: „Am cerut ajutor de la protecția copilului, protecția copilului mi-a răspuns pe treptele instituției să merg la poliție. M-au pasat de la unii la alții. Legal am dreptul să vorbesc cu copilul meu, dar în fapt nu vorbesc. Pot doar să îmi pun credința în justiție, în judecător“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?