• Academia Română: trebuie să vaccinăm 70% din populație
  • S-au consumat foarte multe resurse pentru creearea acestui vaccin
  • Eficienţa unui vaccin se observă în timp, după ce vaccinezi milioane de oameni

O altă opinie despre vaccinare. Invitatul lui Ion Cristoiu, academicianul Victor Voicu a vorbit despre virus. La fel ca mulţi alţi experţi în domeniu, el este de părere că dacă vrei să scapi de pandemie, trebuie să te vaccinezi şi să ai încredere în medici.

Din punct de vedere statistic, populaţional şi al vulnerabilităţii trebuie să avem cam 70% vaccinaţi. Că altfel continuă dispersia şi contaminarea în masă şi nu o mai oprim niciodată. Dacă-i de 95% înseamnă că e capabil să protejeze 95% din grupul.”, a spus Victor Voicu, preşedintele Secţiei Ştiinţe Medicale – Academia Română.

Academicianul mai spune că dacă ai crezut că vaccinul a fost creat pentru profit, te înşeli. Chiar dacă industria este bănoasă, s-au cheltuit sume mari ca tu să scapi de virus. Mai mult, eficienţa lui nu se traduce în rezultate pe termen scurt.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ca să ajungi la un medicament valoros cheltuieşti foarte mult iar recuperarea cheltuielilor făcut se face lent, nu se câştigă repede. Când un medicament se confirmă cvasidefinitiv, după nişte ani când se administrează la milioane şi zeci de milioane de oameni.”, a mai adăugat academicianul.