Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ, în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat spune că premierul nu s-a referit la accesul în magazinele esențiale când a vorbit despre implementarea certificatului verde.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, precizează șeful DSU.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu, a spus, joi, premierul interimar Florin Cîțu.

Luăm în calcul să cerem certificatul verde și când te duci la magazin, la supermarket”, a spus Florin Cîțu.

Premierul interimar spune că va trimite propunerea Parlamentului.

Pentru orice activitate la care intrăm, când intrăm în contact cu persoanele să avem acest certificat verde, în activitățile economice. Dacă dorim să avem în continuare economia deschisă cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce numărul de funcționare în weekend pentru activități economice în weekend. Ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificat verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru”, a mai spus Cîțu.

El spune că nu ar fi o restricționare.

„Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat… Deci sunt trei variante. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, adaugă Cîțu.