• Un microbuz și un autoturism s-au ciocnit pe DN 71 în județul Dâmbovița
  • În microbuz se aflau nouă copii
  • Două persoane au decedat, șoferul și un pasager din microbuz

UPDATE 11:40 – Cauzele accidentului

Autoritățile au stabilit, în urma cercetărilor, că accidentul s-a produs din cauza șoferului microbuzului, care nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers.

Din primele cercetări s-a stabilit că șoferul microbuzului, în vârstă de 64 de ani, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers către stânga și ar fi intrat în coliziune cu o mașină condusă de un bărbat de 30 de ani. În urma impactului, doua persoane au decedat: șoferul și un pasager, însoțitor al copiilor, în vârstă de 60 de ani, transmit autoritățile.

UPDATE 11:30 – Microbuzul avea licențe și toate cele necesare transportului de persoane

Autoritățile nu au constatat nereguli în ceea ce privește microbuzul care transporta copiii. Acesta avea licențe, autorizație și toate cele necesare transportului de persoane, iar contractul era încheiat de Primărie, transmite IPJ Dâmbovița.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

UPDATE 9:10 – Șoferul microbuzului în vârstă de 64 de ani și un pasager de 60 de ani au decedat

„În această dimineață pe Drumul Național 71, pe raza localității Aninoasa, s-a produs o coliziune între un autovehicul destinat transportului de persoane și un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani. În urma impactului, conducătorul microbuzului de 64 de ani și un pasager în vârstă de 60 de ani au decedat. De asemenea, în mijlocul de transport se aflau mai mulți copii care urmează să fie examinați medical. Polițiștii efectuează cercetări la fața locului și urmează să stabilească modalitatea în care s-a produs accidentul rutier”, a spus agent principal de poliție Liță Ana Maria Georgiana, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița.

Știrea inițială

Un microbuz de transport persoane și un autoturism s-au ciocnit, joi dimineață, pe DN 71, în apropierea localității Aninoasa, județul Dâmbovița. Două persoane au decedat, iar nouă copii sunt la spital.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 71 Târgoviște-Sinaia, în apropierea localității Aninoasa, județul Dâmbovița, a avut loc o coliziune între un microbuz de transport persoane și un autoturism.

Potrivit primelor informații, două persoane, care au fost găsite de autorități încarcerate și inconștiente (șoferul și un pasager din microbuz), au primit îngrijiri la fața locului, însă au decedat.

În microbuzul implicat se aflau nouă copii evacuați de la locul accidentului, până la sosirea echipajelor de intervenție, conform IGSU. Trei dintre aceștia au plecat de la locul intervenției cu alte mijloace, iar ceilalți șase se aflau la aproximativ 200 m de locul accidentului. Aceștia din urma sunt în curs de evaluare medicală la fața locului, au transmis auoritățile.

„La sosirea echipajelor de pompieri copiii erau evacuați din microbuz, în exteriorul locului, cam la 200 m. Ulterior, au fost evaluați medical de către echipajele mediale. Șase au fost transportați la spital, iar trei au fost preluați de un însoțitor. (…) Nu cunosc detalii legate de modalitatea de transport sau ce cursă efectua microbuzul”, a spus la Aleph News Gabriel Gătej, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița.

Traficul rutier este oprit în totalitate, fiind deviat pe străzi din localitate, pentru a permite intervenția echipajelor specializate.