• Premierul britanic Boris Johnson și președintele Comisiei Europene au făcut anunţul într-o declaraţie comună
  • UE este hotărâtă să împiedice Regatul Unit să obţină ceea ce consideră un avantaj nedrept al accesului fără tarife la pieţele sale
  • Drepturile pentru pescuit sunt un alt domeniu major care împiedică acordul

Marea Britanie și UE au căzut de acord să continue negocierile comerciale post-Brexit.

Într-o declarație comună, premierul britanic Boris Johnson și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au spus că consideră că este „responsabil în acest moment să facem un efort suplimentar”, conform BBC.

Principalul punct care a dus la blocarea discuţiilor se referă la cât de aproape ar trebui să rămână Marea Britanie de normele economice ale UE în viitor.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

UE este hotărâtă să împiedice Regatul Unit să obţină ceea ce consideră un avantaj nedrept al accesului fără tarife la pieţele sale, stabilind în acelaşi timp propriile standarde în materie de produse, drepturi de angajare şi subvenţii pentru întreprinderi.

Drepturile pentru pescuit sunt un alt domeniu major care împiedică acordul, cu avertizarea UE că, fără accesul la apele Regatului Unit pentru flotele blocului, pescarii britanici nu vor mai avea acces special la pieţele UE pentru a-şi vinde marfa.