• Un oficial sud-coreean a fost împușcat mortal și incendiat de trupele nord-coreene
  • Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării din Coreea de Sud, care a catalogat fapta drept un act brutal
  • Oficialul ar fi dispărut din cadrul unei patrule navale la granița dintre cele două țări și a fost găsit în apele teritoriale ale vecinilor din nord

Un oficial sud-coreean a fost împușcat mortal și incendiat de trupele nord-coreene, a anunțat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, care a catalogat fapta drept un act brutal, informează BBC.

Autoritățile de la Seul spun că bărbatul a dispărut din cadrul unei patrule navale lângă granița dintre cele două țări, pentru ca mai apoi acesta să fie găsit în apele ce aparțin Nordului.

Soldații nord-coreeni l-au împușcat pe oficial, apoi au turnat benzină pe corpul acestuia și l-au incendiat, se arată în comunicatul sud-coreenilor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Bărbatul în vârstă de 47 de ani purta o vestă de salvare când a fost găsit de nord-coreeni. Acesta ar fi vrut să dezerteze, cred autoritățile de la Seul.

Oficialul a fost audiat, fiind executat și incendiat imediat după de către trupe care purtau măști de gaze. Ministerul Apărării din Coreea de Sud a precizat că „actul brutal” ar putea fi o măsură anti-coronavirus adoptată de vecinii din nord, care vor să elimine orice sursă de posibilă contaminare.

Autoritățile de la Phenian nu au dorit să comenteze acuzațiile.

Coreea de Nord a limitat accesul la graniță și se crede că a adoptat o politică radicală, prin care oricine vrea să intre în țară este împușcat, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.