• SUA poziționează două portavioane în Mediterana de Est.
  • Biden transmite Israelului: „Nu sunteți singuri în război”.
  • Biden discută despre ajutorul pentru palestinienii din Gaza.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că va solicita Congresului un pachet de sprijin fără precedent pentru apărarea Israelului, în contextul conflictului cu grupul terorist Hamas.

Biden a promis că va menține sistemul de apărare antirachetă Domul de Fier bine aprovizionat pentru a proteja cerul Israelului și populația israeliană. De asemenea, Biden a declarat că va muta active militare americane în regiune, inclusiv două grupuri de atac cu portavioane, pentru a descuraja o escaladare a violenței.

,,Și mai târziu în această săptămână, o să cer Congresului Statelor Unite un pachet de sprijin fără precedent pentru apărarea Israelului. O să menținem Domul de Fier bine aprovizionat, astfel încât să putem continua să veghem asupra cerului israelian, salvând vieți israeliene. Mutăm active militare americane în regiune, inclusiv poziționând grupul de atac al portavionului USS Ford în Mediterana de Est, cu USS Eisenhower pe drum pentru a descuraja, pentru a amâna o agresiune mai mare împotriva Israelului și pentru a preveni răspândirea acestui conflict”.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
TRANSFER LA „SALA DE CORECȚIE"
AM BANI DE DAT, LA MALL DE CONSUMAT

SUA- un aliat al Israelului, dar și un prieten al poporului palestinian

SUA rămân un aliat ferm al Israelului, dar și un prieten al poporului palestinian. Biden, ca primul președinte care a vizitat Israelul în timp de război, promite ajutoare palestinienilor din Gaza, disociați de acțiunile teroriste ale organizației Hamas, îl citează AP.

,,Sunt primul președinte al SUA care vizitează Israelul în timp de război. Am luat decizii de război. Știu că alegerile nu sunt niciodată clare sau ușoare pentru conducere. Există întotdeauna un cost…
Oamenii din Gaza au nevoie de mâncare, apă, medicamente, adăpost. Astăzi, i-am rugat pe membrii cabinetului israelian, cu care m-am întâlnit pentru o vreme în această dimineață să fie de acord cu livrarea de asistență umanitară vitală pentru civilii din Gaza, pe baza înțelegerii că vor fi inspecții, că ajutorul trebuie să ajungă la civili, nu la Hamas”.

Președintele american condamnă atacul Hamas asupra tinerilor care participau la un festival muzical pentru pace și a promis că SUA vor sta de partea Israelului pentru totdeauna.

,,Atâta timp cât Statele Unite stau și vom sta pentru totdeauna, nu vă vom lăsa niciodată singuri. Cel mai important, știu că recentul atac terorist asupra poporului acestei națiuni a lăsat o rană adâncă, adâncă. Peste 1300 de israelieni nevinovați uciși, inclusiv cel puțin 31 de cetățeni americani de către grupul terorist Hamas. Sute de tineri la un festival de muzică. Festivalul pentru pace. Pentru pace”.