• Academia Militară SUA de la West Point, victima unui incident major de înșelăciune, care a implicat 73 de cadeți.
  • Acesta este cel mai mare scandal din școala de elită din 1976, până în prezent.
  • Un total de 59 de cadeți au recunoscut că au copiat la examenul din mai, a spus Academia.

72 dintre cadeții acuzați de încălcarea faimosului cod de onoare al Academiei sunt cadeții din primul an, denumiți „anul plebei”, potrivit Academiei. Un student este în anul doi, potrivit CNN.

Toți aceștia sunt acuzați că au copiat la un examen de calcul în luna mai, când West Point trecuse la cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus. În primul an sunt aproximativ 1.200 de elevi.

Acuzațiile de înșelăciune au fost publicate pentru prima dată de USA Today.

„Procesul de onoare funcționează așa cum era de așteptat, iar cadeții vor fi trași la răspundere pentru încălcarea codului”, a declarat secretarul armatei, Ryan McCarthy, într-o declarație adresată CNN.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Codul de onoare West Point și programul de dezvoltare a caracterelor rămân puternice, în ciuda învățării la distanță și a provocărilor provocate de pandemie”, a declarat pentru CNN locotenent colonelul Christopher Ophardt, purtător de cuvânt al West Point.

Dovezi de înșelăciune au fost descoperite de instructorii care au găsit „nereguli” în timpul notării examenelor de calcul, potrivit lui Ophardt.

Două dintre cazuri au fost abandonate din lipsă de probe și alți patru cadeți au demisionat din academia militară. Restul de 67 de studenți așteaptă o decizie cu privire la soarta lor.

„Cadeții sunt trași la răspundere pentru încălcarea Codului”, a spus Ophardt. „Sistemul de Onoare funcționează, iar aceste 67 de cazuri rămase vor fi trase la răspundere pentru acțiunile lor”.

Un total de 59 de cadeți au recunoscut că au copiat la examen, a spus Academia. 55 dintre cei sunt înscriși acum în procesul de reabilitare al Academiei, un program care implică ore întregi de discuții despre etică și Codul de Onoare și sunt puși sub strictă observație pentru restul anului.

Patru dintre studenții care au recunoscut că au copiat nu s-au calificat pentru procesul de reabilitare, conform Academiei, și se vor confrunta cu un Consiliu Consultativ al Cadetului, compus din colegi studenți, care vor face o recomandare cu privire la soarta lor. Ei riscă măsuri ce pot include de la o perioadă de probă, până la expulzare.

Locotenentul general Darryl Williams, va lua o hotărâre finală cu privire la ce li se va întâmpla.

O audiere completă se desfășoară pentru cei opt cadeți care nu au recunoscut că au copiat, a spus Academia.

West Point a fost zguduit de scandaluri majore de înșelăciune, mai ales în 1951 și în 1976, din care ultimul a implicat 152 de cadeți.

Mulți dintre cadeții din incidentul din 1976 au fost readmiși datorită modului în care au fost gestionate investigațiile și pedepsele.