Acuzații politice după incendiul de la Constanţa. Marcel Ciolacu: Criminali! Asta sunteţi!

Planul de guvernare al lui Ciolacu: Executiv minoritar sau de uniune națională condus de Rafila Sursa: Mediafax Foto
  • Miniştrii Sănătăţii Tătaru, Voiculescu şi Mihăilă, plus premierul Cîţu, sunt principalii vinovaţi aceste drame, afirmă Marcel Ciolacu, după incendiul de la Constanţa.
  • De asemenea, partidul AUR denunţă „incompetenţa, respectiv complicitatea la omor a Guvernului Cîţu”, în contextul celor nouă șapte decese de la Constanța.

„Criminali! Asta sunteţi! De când aţi fost puşi de Iohannis la conducerea României aţi ştiut doar să daţi din gură, doar să aruncaţi responsabilitatea pe alţii, doar să promiteţi iluzii. Nimic concret! 12 incendii şi 32 de decese în spitalele de la Piatra Neamţ, Spitalul de Psihiatrie Socola, Matei Balş şi, acum, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa- toate în guvernarea Dreptei”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că miniştrii PNL şi USR PLUS ai Sănătăţii – Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă – plus premierul Cîţu sunt principalii vinovaţi pentru aceste drame.

„Românii mor zilnic pentru că tot anul voi, PNL şi USR, v-aţi certat pe bani şi pe funcţii”, conchide liderul PSD.

AUR, despre incendiul de la Constanţa: Incompetenţă şi complicitate la omor a guvernului Cîţu

„În loc să facă eforturi pentru a impune vaccinarea obligatorie a celor care lucrează în Sănătate, Cîţu şi complicii lui din guvern mai bine luau măsuri pentru ca spitalele din România să nu mai ia foc. Cazurile de la spitalul din Piatra Neamţ, când au murit 10 pacienţi, şi de la Institutul Matei Balş, unde au murit 12 pacienţi, de asemenea, mistuiţi de flăcări, nu sunt excepţia, ci par regula pentru aceşti guvernanţi incompentenţi care ne conduc. Astăzi, incompetenţa, delăsarea şi autosuficienţa lor au ucis din nou. AUR este alături de familiile celor care au pierit în tragedia de la Constanţa”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

„Dacă prioritatea lui Cîţu şi a lui Iohannis a fost, în tot acest timp, nu sănătatea oamenilor, ci congresul PNL, prioritatea noastră, a românilor, este să ne luăm ţara înapoi din mâna celor care nu dau doi bani pe vieţile noastre! Sâmbătă vom fi cu toţii la Universitate! Acest guvern trebuie să plece!”, a afirmat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor consideră că în contextul în care sistemul de sănătate este subfinanţat şi peste 95% din unităţile medicale nu îndeplinesc condiţiile minime de funcţionare, „Guvernul Cîţu ar fi trebuit să aibă drept prioritate zero investiţiile masive în spitale, nu instaurarea unei dictaturi sanitare cu impunerea de restricţii îndreptate împotriva sănătăţii românilor”.

Șapte oameni au murit în incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă.