• Autoritățile din Austria îl aveau de mai multă vreme în vizor pe atacatorul din Viena.
  • Liderul partidului de opoziției FPO a făcut dezvăluiri uluitoare.
  • Karl Nehammer: Era vorba de informații care spuneau că teroristul încerca să obțină muniție.

Teroristul era în atenția serviciilor de informații și era vizat nu în una, ci în trei operațiuni ale poliției. Dar ar fi fost anunțat că este sub supraveghere, și asta l-ar fi făcut să acționeze duminică seară. Acuzația a fost făcută de Herbert Kickl, fost ministru de Interne și lider al partidului de opoziției FPO.

„Dacă ceea ce am zis este măcar parțial confirmat, atunci văd o singură consecință politică, anume demisia actualului ministru de Interne”, a afirmat Herbert Kickl, lider al partidului de opoziție FPO.

Actualul ministru de Interne, Karl Nehammer, a recunoscut că serviciul de informații intern al Austriei a primit informații despre terorist de la colegii din Slovacia. Dar nu se știe ce s-a întâmplat mai departe.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Au oprit căutările pentru un al doilea agresor

„Era vorba de informații care spuneau că teroristul încerca să obțină muniție. În etapele următoare, ceva aparent a mers prost vizavi de comunicare”, a transmis Karl Nehammer.

Potrivit ultimelor informații, poliția din Austria nu mai caută un al doilea agresor. Teroristul de 20 de ani, împușcat de poliție duminică seară, a acționat singur. El avea o condamnare că a încercat să se alăture ISIS în Siria. Dar a fost eliberat anticipat în decembrie, după ce s-a considerat că a fost deradicalizat.