• Numărul de decese din Iran ar fi mai mare decât raportează autoritățile.
  • Surse BBC au afirmat că ministrul Sănătății din Iran a fost presat să ascundă adevărul.
  • 42.000 de decese, în realitate, versus 14.405 raportate oficial.

O scurgere de informații arată că Iranul a raportat mai puține decese cauzate de coronavirus decât în realitate, relatează BBC.

Se pare că numărul total de morți ar fi de trei ori mai mare decât numerele pe care le raportează autoritățile.

Până la 20 iulie, Iranul ar fi avut aproape 42.000 de morți din cauza coronavirusului. Totuși, raportările ministrului Sănătății menționează doar 14.405 decese.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Primul deces COVID-19 din Iran a fost anunțat pe data de 22 ianuarie, conform unor documente medicale, după aproximativ o lună de la raportarea primului caz de îmbolnăvire.

Pe baza materialelor pe care BBC le-a primit din surse anonime, jurnaliștii au derulat o cercetare care arată că deși trendul îmbolnăvirilor și al deceselor din Iran coincide cu realitatea, numerele diferă.

Numărul deceselor raportate în luna martie de oficiali ar fi fost de cinci ori mai mic decât în realitate.

Se pare că ministrul Sănătății din Iran a fost presat de serviciile de securitate și informații să afirme că virusul nu a luat amploare în Iran.

Surse BBC spun că inițial nu au existat teste pentru coronavirus, iar în momentul în care au fost achiziționate, nu au fost utilizate atât cât a fost nevoie: au fost testați mai puțini iranieni decât ar fi trebuit.