• Administrația Joe Biden oferă un ajutor militar de 125 milioane de dolari pentru Ucraina.
  • Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina include și două nave Mark VI.
  • Sunt nave de patrulare oferite Kievului pentru protejarea apelor teritoriale.

Administrația Joe Biden va oferi un ajutor de 125 de milioane de dolari Ucrainei. Astfel, ajutorul Pentagonului include și două nave de patrulare, de tip Mark VI, oferite Kievului pentru protejarea apelor teritoriale, potrivit NBC News.

Pe lângă aceste nave de patrulare, SUA va mai oferi radare de artilerie, prin care se pot detecta locația tunurilor și lansatoarelor de rachete inamice, sprijin pentru interpretarea imaginilor din satelit și echipamente medicale. Ucraina se află de 7 ani în conflict cu Rusia, după anexarea peninsulei Crimeea, de către guvernul de la Moscova, în 2014. Conflictul militar cu Rusia a avut urmări grave în economia Ucrainei, iar în urma războiului și-au pierdut viața 14.000 de persoane.

Încă un ajutor militar pentru Ucraina, aprobat de SUA

Această acțiune reafirmă angajamentul Statelor Unite de a furniza armament letal defensiv care să permită Ucrainei să se apere mai bine împotriva agresiunii Rusiei”, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, SUA va mai acorda un ajutor militar în valoare de 150 de milioane de dolari după ce Departamentul de Stat și Departamentul Apărării vor putea dovedi Congresului că Ucraina „a făcut suficiente progrese și reforme în domenii cheie ale apărării”, a precizat Pentagonul. Acest ajutor militar este aprobat de Congresul SUA și prevăzut deja în bugetul pentru 2021.