• Mai mulți angajați ai Casei Albe au fost concediați, pentru că au consumat marijuana în trecut
  • Măsura a fost luată cu toate că, persoanele respective au consumat în statele în care drogul este legal
  • Un fost angajat spune că măsura s-a adresat persoanelor tinere care provin din state în care marijuana e legală

Câțiva angajați ai Casei Albe au fost concediați sau retrogradați pentru că au consumat marijuana în trecut, chiar dacă aceștia s-au aflat într-unul din cele 14 state în care drogul este legal, relatează The New York Post.

Administrația Biden le-a cerut lucrătorilor să dezvăluie dacă au consumat marijuana în trecut printr-un formular de verificare a antecedentelor. Însă, o parte dintre noii angajați au fost anunțați că vor fi „trecuți cu vederea” dacă au răspuns „da”, conform Daily Beast.

Cu toate acestea, directorul de Management și Administrare de la Casa Albă, Anne Filipic, ar fi inițiat luna aceasta o serie de apeluri individuale cu angajații, în care le-a cerut celor care au recunoscut consumul de marijuana din trecut să demisioneze sau să fie plasați într-un program de lucru la distanță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

„Se adresează exclusiv personalului mai tânăr și personalului provenit din state în care era legal”, a declarat un fost membru al personalului.

Măsura vine după ce administrația și-a actualizat liniile directoare la începutul acestui an, unde este menționată utilizarea „limitată” a drogului în trecut.

Deși marijuana a fost legalizată într-un număr din ce în ce mai mare de state americane, drogul rămâne ilegală la nivel federal. Acest lucru îngreunează procesul de obținere a autorizațiilor de a accesa informații clasificate pentru angajații care au fost consumatori în trecut.

„Politicile nu au fost niciodată explicate, pragul pentru ceea ce era scuzabil și ceea ce nu era nu a fost niciodată explicat”, a declarat un fost membru al personalului.

În conformitate cu noile linii directoare ale administrației Biden, personalul a fost rugat să înceteze orice utilizare a marijuanei în timp ce lucrează la Casa Albă și să se supună testelor antidrog.