• Politica s-ar potrivi cu un obiectiv major al Casei Albe – reducerea numărului de decese cauzate de cancer.
  • Ca parte a programului „Cancer Moonshot” anunţat anul acesta, preşedintele Biden a promis că va reduce rata deceselor cauzate de cancer cu 50% în 25 de ani.
  • Aproximativ 480.000 de americani mor în fiecare an din cauze legate de fumat, iar consumul de tutun rămâne cauza nr. 1 a deceselor care pot fi prevenite în Statele Unite.

Administraţia Biden reduce nicotina din ţigări. Efortul, dacă va avea succes, ar putea avea un efect fără precedent în reducerea deceselor legate de fumat şi ar putea ameninţa o industrie puternică din punct de vedere politic, potrivit unei persoane familiarizate cu situaţia, anunţă The Washington Post.

Se aşteaptă ca iniţiativa să fie dezvăluită ca parte a „agendei unificate” a administraţiei, o compilaţie de acţiuni federale de reglementare planificate, publicată de două ori pe an, potrivit unei persoane citate de The Washington Post, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Politica s-ar potrivi cu un obiectiv major al Casei Albe – reducerea numărului de decese cauzate de cancer.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Administrația Biden încearcă să reducă decesele

Ca parte a programului „Cancer Moonshot” anunţat anul acesta, preşedintele Biden a promis că va reduce rata deceselor cauzate de cancer cu 50% în 25 de ani.

Aproximativ 480.000 de americani mor în fiecare an din cauze legate de fumat, iar consumul de tutun rămâne cauza nr. 1 a deceselor care pot fi prevenite în Statele Unite.

Decizia de reduce nicotina marchează primul pas într-un proces de lungă durată, iar succesul nu este asigurat. Ar putea dura cel puţin un an până când FDA va emite o propunere în acest sen, spun experţii. După aceea, FDA va trebui să analizeze comentariile publicului înainte de a emite o regulă finală.

FDA susţine de ani de zile reducerea nivelului de nicotină din ţigări, dar nu a obţinut niciodată sprijinul necesar la nivel înalt, inclusiv din partea Casei Albe a lui Obama.