• Joe Biden, președintele ales al SUA, și-a luat rolul în serios.
  • Donald Trump și republicanii săi contestă în permanență rezultatele alegerilor.
  • Trump a rămas departe de ochii lumii, dar este foarte activ pe Twitter.

Administrația lui Donald Trump refuză să se vadă învinsă după alegerile prezidențiale și îmbrățișează caracteristicile unui regim zdruncinat, informează CNN. De partea cealaltă, Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite, se face din ce în ce mai vizibil și se străduiește să proiecteze calmul în mijlocul haosului creat post-alegeri, în timp ce Trump și republicanii săi refuză și acum să recunoască înfrângerea.

Biden poartă deja discuții cu liderii statelor aliate, ceea ce arată că ascensiunea sa a început cu pași repezi. Însă, Trump continuă să stea ascuns, departe de ochii lumii, dar este activ pe Twitter, unde „aruncă” mesaje scrise cu majuscule și atacă conducerea Pentagonului, fapt pentru care un oficial al Apărării din SUA a catalogat acest gest drept unul „dictatorial”.

Trump va mai rămâne președinte al SUA până pe 20 ianuarie 2021

William Cohen, fost secretar al Apărării și senator republican, a spus, potrivit CNN, că atitudinea administrației Trump „seamănă din ce în ce mai mult cu una dictatorială decât cu una democratică”. Președintele ales îi asigură pe americani că victoria sa din alegeri este una cât se poate de curată, în ciuda afirmațiilor lui Trump care pretinde o fraudă masivă a alegătorilor. Trump va mai rămâne președinte al SUA până pe 20 ianuarie 2021.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Președintele ales a depășit deja pragul necesar de 270 de voturi electorale, conform proiecțiilor CNN și a altor mijloace de presă importante și are șansa de a se potrivi cu totalul de 306 voturi electorale din 2016 al lui Trump, având în vedere avantajele sale în Georgia și Arizona.

Totodată, și mai multe acuzații false și teorii ale conspirației susținute de adepții lui Trump în contextul alegilor fraudate sunt pe cale de dispariție, după ce procurorul general William Barr s-a implicat să cerceteze acestei teorii venite din partea lui Trump & Co. Între timp, Departamentul pentru Securitate Internă a respins zvonurile conform cărora s-a votat în numele persoanelor decedate.