O adolescentă, salvată după ce a plutit în derivă pe mare timp de 22 de zile. VIDEO

O adolescentă, salvată după ce a plutit în derivă pe mare timp de 22 de zile. VIDEO

O barca plutește pe mare, fotografie făcută de polițiști

O adolescentă de 17 ani din Coasta de Fildeș a fost găsită după ce a plutit în derivă timp de 22 de zile pe mare, scrie BBC.

Ea se afla pe o barcă de migranți care au plecat din Mauritania. Din cei 59 de pasageri, Aicha este unul dintre cei trei supraviețuitori ai călătoriei, ea recuperându-se după ce a stat 10 zile în spital.

Aicha și-a părăsit orașul natal în noiembrie și a călătorit în Mauritania, de unde a luat barca. Numai sora ei mai mare știa despre planurile ei de a face această călătorie periculoasă.

„La două zile după ce am urcat în barcă, am rămas fără rezervele de apă și mâncare, iar în a patra zi, fără combustibil. Unui bărbat îi era atât de sete încât a început să țipe «Dați-mi să beau!». A trebuit să folosim un papuc pentru a-i da să bea apă de mare”, a povestit tânăra.

A fost salvată de un echipaj al Forțelor Aeriene spaniole. Unul dintre salvatori a vrut să verifice personal cum se simte adolescenta, la 10 zile după ce a fost internată în spital. El a venit însoțit de familia lui și a invitat-o pe fată să stea în casa lui o perioadă.

Exit mobile version