Adresa din buletin nu te oprește să intri în zonele aflate în carantină. Datele din declarația pe proprie răspundere sunt verificate de polițiști

  • 11 localități din Ilfov sunt în carantină pentru 14 zile.
  • Poți intra sau ieși din aceste zone cu declarația pe proprie răspundere.
  • Dacă în buletin ai altă adresă, trebuie să scrii în declarație unde locuiești.

Dacă locuiești în Ilfov, lucrezi în București, dar adresa de pe buletin este din provincie, poți intra și ieși din zonele carantinate cu declarația pe proprie răspundere.

Se are în vedere domiciliul efectiv al persoanei, pe care îl declară fie în adeverința de la angajator, fie în declarația pe propria răspundere.

Dacă intri sau ieși dintr-o zonă de carantină trebuie să ai acel document.

Polițistul care te va opri și îți va controla actele, vrea să vadă care este domiciliul tău efectiv, cel pe care îl specifici în declarația pe proprie răspundere sau dacă ai o adeverința de la angajator.

Dacă intri sau ieși dintr-o zonă de carantină trebuie să ai acel document-
Au spus cei de la Grupul de Comunicare Strategică.

Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov: „Își arată actul de… Părăsesc zona având locul de muncă, legitimație sau adeverință de salariat și când se întorc au actul de proprietate al casei, că nu trebuie să schimb buletinul, pot să am 10 proprietăți.

Păi și te plimbi cu actul de proprietate al casei? Trebuie să ai o soluție. Dacă nu ți-ai facut…ai o declarație în care treci că ai…pe declarație îți treci: domiciliul de pe buletin și reședința care poate să fie diferită.

În aceeași situație sunt și locuitorii din Militari Residence, zonă din Chiajna.
Acolo locuiesc cam 30.000 de oameni.