• Adrian Năstase a comentat prestația senatoarei Diana Șoșoacă.
  • Năstase consideră că PSD este „în hibernare” în această perioadă.
  • Năstase susține că PSD aşteaptă să câştige viitoarea rundă de alegeri „ca o pleaşcă”.

Fostul premier Adrian Năstase a comentat prestația senatoarei Diana Șoșoacă, susținând că nu-i place stilul în care argumentele sunt strigate.

Eu am un alt stil. Mi-e greu să accept stilul acesta în care argumentele sunt strigate. Îmi plac lucrurile mai așezate. (…) Am observat o involuție pe care nu pot decât să o deplâng (n.r. – în cazul politicienilor). Diana Șoșoacă reușește să capitalizeze o zonă a electoratului care într-o vreme a mers cu PRM-ul și care era obișnuit cu un anumit stil al lui Vadim. (…) Nemulțumirii profunde ale unui segment din populație îi oferi fie soluții economico și sociale – gen impozitarea progresivă – sau îi oferi circ. Sigur, circul nu durează foarte mult. Nu e o soluție să oferi mereu circ”, a spus Adrian Năstase, la Antena 3.

Năstase consideră că PSD-ul este „în hibernare”

Adrian Năstase, fost lider al PSD, e de părere că formațiunea condusă în prezent de Marcel Ciolacu este „în hibernare” în această perioadă şi crede că partidul nici nu va fi afectat de încercările ca parlamentari ai săi să fie racolaţi pentru a trece la alte grupuri politice.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Astăzi a avut loc Congresul PMP-ului. Probabil că PMP-ul va încerca să creeze un grup parlamentar, neintrând în Parlament, dar totuşi va încerca cu nişte oameni…(…) Nu pot să povestesc mai mult pentru că nu e proiectul meu, dar eu, dacă aş fi în zona celor de la putere, aş sprijini crearea acestor grupuri, pentru că în mod evident nu există un liant suficient de puternic, spre exemplu la AUR, şi vor fi astfel de eforturi, aşa cum vor fi eforturi de a prelua, poate, câţiva oameni de la PSD şi PSD-ul, fiind în hibernare, nici nu o să-l doară în momentul în care o să piardă câţiva parlamentari”, a declarat Adrian Năstase, la Antena 3.

Ce spune despre „plângerile la Înalta Poartă”

Năstase nu s-a sfiit să critice partidul pe care l-a condus, susţinând că aşteaptă să câştige viitoarea rundă de alegeri „ca o pleaşcă” şi că „nu transmiţi mesaje nici atunci când preiei modelul plângerilor la Înalta Poartă”.

PSD-ul (e în hibernare – n.r.), eu aşa constat. Probabil pentru că aşteaptă să câştige alegerile în 2024 ca o pleaşcă. Guvernul pierde voturi prin greşelile pe care le realizează. Atunci oamenii vor spune haideţi voi la guvernare, că totuşi a fost mai bine. Ceea ce nu înţeleg foştii mei colegi de la partid este că, practic, aşa cum a apărut mişcarea AUR pe zona de dreapta poate să apară şi pe zona de centru-stânga”, a completat Năstase.

„Nu ăsta a fost modelul PSD-ului”

Şi eu cred că lucrurile acestea sunt posibile până în 2024, aşa încât o aşteptare din asta inactivă, cu meditaţii, cu lamentaţii metafizice, cu formule de genul întrebărilor retorice – cum e posibil să? – un partid care nu acţionează, care nu înţelege că în Parlament este în momentul de faţă prizonier şi că practic zbaterea asta este absolut inutilă, cum s-a văzut, de altfel, la buget, nu reuşeşti să transmiţi mesaje şi, în orice caz, nu transmiţi mesaje nici atunci când preiei modelul plângerilor la Înalta Poartă. Nu ăsta a fost modelul PSD-ului”, a conchis fostul premier Năstase.