• Liderul rus, Vladimir Putin, a făcut o mişcare riscantă în Israel, fără şanse de reuşită.
• Acum este într-o stare de disperare, iar singura lui speranţă este câştigarea alegerilor prezidenţiale din SUA de către Donald Trump.
• Atacul asupra Israelului a fost o operaţiune sofisticată şi nu putea fi opera papugiiilor din Hamas, spune Adrian Sârbu la Ştirile Aleph News.

Liderul rus, Vladimir Putin, a făcut o mișcare riscantă în Israel, fără șanse de reușită, acum este într-o stare de disperare, iar singura lui speranță este câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA de către Donald Trump, spune Adrian Sârbu la Știrile Aleph News.

Monica Mihai: Când privim puțin în ansamblu, și implicarea lui Putin și deciziile care se iau în urma acțiunilor întreprinse de el sau sugestiilor date de el, pare că este așa un păpușar și pare că a fost subestimat la începutul războiului din Ucraina despre care toată lumea spunea sau o mare parte a opiniei publice spunea: Putin este slăbit, ia deciziile pe repede-nainte, fără să le judece. Credeți că face parte, inclusiv atacul de astăzi dintr-un plan extrem de bine pus la punct? Mergem puțin în spate, și la întâlnirile pe care le-a avut în repetate rânduri cu Xi Jinping, la discuțiile oficiale, la reprezentanții diplomației chineze care au fost în Rusia, și nu numai, în ultima perioadă.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Adrian Sârbu: Eu nu cred că Putin este în starea de păpușar. Azi cred că e într-o stare de disperare profundă pentru că dacă nu va câștiga Trump în America, lui Putin i s-a terminat ața. Iar aici a făcut o mișcare pe care o văd destul de riscantă. De ce? Le-a dat israelienilor care sunt fundamentaliști pe supraviețuirea statului Israel o rezoluție în acțiune pe care el nu mai poate să le-o ia. Putin nu mai are astăzi nicio monedă la schimb cu Israelul să se repare din ce a făcut. Da, ca și în America, are coloana a cincea. Sunt un milion și jumătate de foști evrei ruși și sovietici, care sunt în Israel , au și un partid, au și un descreierat acolo, a fost și ministru de Externe sau Interne, și cu siguranță are o coloana a cincea foarte puternică. Nu va reuși. Putin folosește manuale vechi. Putin nu folosește manuale noi. Poate că în lumea puterii manualele nu sunt necesare că sunt învățături simple. Lucrează pe vechi dl. Putin și e mult prea transparent ce s-a întâmplat astăzi în Israel. Repet, nu știu cât i-a luat prin surprindere pe liderii Israelului, cu siguranță, i-a luat, e fără precedent în viața lor, dar știi pe cine a luat prin surprindere? Pe toți oamenii care mai cred în roule peaced world. Pe toți oamenii, și și-au dat seama. Papugiii aștia care au fost trimiș pe acolo cu buldozere. Măi frate, adică nu vezi un buldozer? Toți polițiștii tăi de graniță dorm? Generalul tău doarme? Acolo a fost o operațiune foarte sofisticată. Nu pot să spun cât de sofisticată a fost în 1973 operațiunea egiptenilor care au trecut pe sub canalul de Suez cu niște semiamfibii, submarine, incredibil, ca să atace Israelul. Deci, asta a fost o operațiune sofisticată, cum a fost și 9/11, cum a fost și Pearl Harbour. Pentru momentul acelor ani, a fost foarte sofisticată. Chestia asta nu puteau să o rezolve papugiii ăia din Hamas.