Adrian Sârbu: Democrația reală înseamnă că tu, cetățeanul, ai putere decizională. Monopolul partidelor din România trebuie spart

„Democrativa s-a driblat singură și a rămas în Bucureștiul gol. Gol și autogol”, afirmă Adrian Sârbu, la ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, redifuzată pe 4 mai, la ora 22:00.

Democrativa = dispariția democrației

Iohannis ne-a livrat conceptul de „stabilitate”. Adică, stabilitate = Democrativă = dispariția Democrației = dispariția puterii și a opoziției = dispariția minimului respect mimat pentru noi, ăștia proștii, pentru alegători.

De ce evocă Iohannis stabilitatea? E doar stabilitatea lui la Cotroceni, să nu fie deranjat. Domnia sa ne impune stabilitatea în contra democrației, ne impune aroganța în contra responasbilității și a respectului pentru cetățean”.

Cătălin Cîrstoiu, victima Democrativei?

„Cum s-a complăcut acest domn, Cătălin Cîrstoiu, în bășcălia asta în care a fost băgat, de ce a acceptat să fie făcut de râs? A fost un om sacrificat, bășcălit, indiferent dacă a fost bun sau nu de primar.

Încep să mă întreb, ca om, ca bucureștean, la ce i-a trebuit domnului Cîrstoiu povestea asta, cum și-a reprezentat domnia sa parcursul de 2 luni în candidatura către Primărie și cum a crezut, sau cum i s-a spus, că va câștiga. N-a avut mândrie, orgoliu? Cum l-au trepanat? Au ăștia de la Democrativă o injecție specială pe care și-o bagă tot timpul în cap? E ceva dubios dacă ei chiar cred că noi toți suntem proști și culmea, i-au prostit și pe unii, teoretic de-ai lor. A fost propus de la Cotroceni. L-o fi supărat pe Iohannis”.

Cine are puterea în România

„Democrativa a monopolizat puterea în România. De ce vorbim de nevoia de candidați independenți? Pentru că la alegerile de pe 9 iunie, vom vedea Democrativa în acțiune. Democrativa va lua tot. Nu putem lăsa lucrurile să continue așa. Stabilitatea democrației e fundamentală pentru români, nu „stabilitatea” invocată de Iohannis.

Sondajul pe care l-am lansat: dacă ești de acord, ca prin lege, 50% din locuri să fie pentru independenți – e foarte important pentru tine, ca să nu mai crezi că nu ai acces într-un Consiliu. Consiliile unui oraș, al unui județ, al unei localități, sunt niște locuri, instituții de unde se decide soarta ta, a copiilor tăi, a comunității tale, pentru un număr de ani, doi, trei, patru și așa mai departe”.

Rostul candidatului independent

„Trăim într-o lume în care tu, cetățean, ești la fel de important ca fiecare din comunitatea ta și ai posibilitatea să iei o decizie care să fie măsurată, cuantificată și așezată într-un proces decizional colectiv. Democrația directă, reală e o democrație în care orice decizie care te privește, o validezi.

Democrativa își pune pe listă aceeași candidați rotiți, puși în frunte, iar noi trebuie să-i votăm, că alte variante n-avem.

Monopolul partidelor din România trebuie spart. Candidatul independent, care nu are forță, nu are resurse, trebuie să aibă un loc, trebuie să i se facă loc.

Toți trebuie să votăm în fiecare zi orice decizie.

Problema societății românești de azi, a democrației, este degradarea competențelor. Constatăm că promovarea pe linie de partid e promovarea pentru non-calități: ești impostor, ești incompetent, te califici.

Liderii noștri politici au trei mari calități: argat, impostor și incompetent. Ei nu pot face job-uri de curaj, verticalitate, interes național, competență. Interesul național pleacă de la orice cetățean”.

Candidează TU

Trebuie să concurezi ca independent în orașul și localitatea ta, pentru că știi și poți să faci ceea ce oamenii așteptă. Oamenii așteaptă un serviciu public de performanța serviciului privat, unde există interes. De asta trebuie să concurezi, pentru că ești un lider. Nu ești laș. Nu poți lăsa țara asta să fie condusă de impostori. Fiind lider, ai și această obligație. Trebuie să-ți recunoști aceste obligații. Dacă nu te duci tu, locul rămâne pentru impostori, incompetenți. Dacă îi lași în continuare pe ei, o să te trezești din rău în mai rău.

Faptul că ai votat, faptul că ești de acord că trebuie să schimbăm ceva în țara asta, ne obligă să venim în fața ta cu proiecte clare, să discutăm idei foarte clare, situații care trebuie rezolvate.

Degradarea României nu are o limită. Limita e dispariția. Democrația a deraiat. O putem repune pe linie”.

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News

Ești de acord ca la alegerile locale cel puțin 50% dintre locurile eligibile din consiliile locale și județene să fie rezervate candidaților independenți?

DA – 78% NU – 22%

Ai fost de acord că:

Citește și

Exit mobile version