Adrian Sârbu: E nevoie de schimbarea guvernanței în România. E o stare care fierbe. Românii nu mai vor președinți impostori de partid și ciorditori

Vin alegerile prezidențiale și te simți dezorientat în hățișul candidaților de partid și promisiuni electorale? Miercuri seara, la ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, sezonul 2, pe Aleph News, Adrian Sârbu, Hofi și Nemo ți-au deschis ochii, dezbătând rezultatele sondajului în care te-au întrebat: Vine iarna și nu ai pe cine să alegi președinte? Ciolacu, Ciucă, Lasconi, Geoană, Simion. Consideri că poți fi un președinte mai competent decât ei?


De ce am pus această întrebare? Pentru că în sondajele Mediafax-ZF-Aleph News ai votat că vrei un președinte independent (76%), democrativa a confiscat democrația și procesul electoral în România, președinții (Klaus Iohannis) trag cu partidele proprii, ai fost de acord să ocupi o funcție publică la nevoie (86%) și vrei să fii tu cel care schimbă guvernanța în România, așa cum ai votat.


Scepticismul lui Hofi și Nemo că românii s-ar înghesui să candideze ca independenți la Președinția României a alimentat dezbaterile pro și contra.


„Suntem într-un moment în care democrația în România este în pragul dezagregării, autodesfințării (…) De ce am ajuns aici? Am ajuns aici pentru că în ultimii 30 de ani și mai ales în ultimii 4 ani, partidele conduse, păpușărite de domnul Klaus Iohannis, președinte ales, care trebuia să fie un mediator, un arbitru au creat un blat și au desfințat ideea de viață parlamentară, de democrație, de putere, opoziție. De ce au făcut-o? Pentru că le-a fost comod. De ce au mai făcut-o? Pentru că i-am lăsat (…). Partidele nu sunt entități ale răului, sunt entități ale interesului propriu”, a afirmat Adrian Sârbu.


Nemo nu crede că schimbarea se va face la alegerile prezidențiale din această iarnă pentru că încă nu a apărut acel candidat independent așteptat de români.


„În România sunt oameni, mii, zeci de mii, care generează valoare. Valoare este o valoare materială. Generează business-uri, generează creștere economică, generează job-uri pentru români, generează creșterea respectului, generează reputație, generează faimă, generează glorie (…) Există un profil așteptat al președintelui României (…), a argumentat Adrian Sârbu.

Profilul președintelui care să reprezinte interesele votanților a fost sintetizat de Adrian Sârbu în 5 puncte:

Independent


„Președintele trebuie să fie în primul rând independent. Spun 76% din spectatorii noștrii. Și n-a fost. Președinții României de până acum au fost președinți de partid.


Competent

Și următorul e competență. Mi se pare că e de bun simț să fie competent. Ăsta e un lucru complet abandonat. Pentru că în lumea clasei politice competența este nomina odiosa. Competența e în fiecare zi proba la care nu trece din clasa politică niciunul dintre o mie.


Lider


Ești de acord că trebuie să fii lider? Adică tu ai viziune? Tu proiectezi? Tu generezi un proiect? Că de-aia ești în relație continuă cu comunitatea, cu societatea. Îl propui, ți se validează și îl execuți. Și îl execuți ca lider (…) Românii respectă liderul, îi dau încrederea că viața lor în fiecare zi este o viață cel puțin bună.


Comunicator cu talent


Un lider politic care să aspire la președinție trebuie să aibă talent de comunicator. (…) Puterea de comunicare e capacitatea de a convinge oamenii că un lucru e negativ și el trebuie făcut pozitiv. Asta înseamnă capacitatea și de a convinge nu să meargă pe drumul ăsta, ci a le spune . Altfel, ce avem? Părăvrăgeală, promisiuni (…)”


Apt de sacrificiu


Puterea de sacrificiu. Să renunț la mine, să renunț la ceea ce cred eu că e unicitatea vieții mele, dar în interesul comunității. (…) Puterea de sacrificiu înseamnă orice vrei tu să folosești pentru calitatea unui om de a fi erou, de a fi lider, de a fi capabil, să se uite pe el în interesul celor care l-au promovat, celor care au încredere în el, după ce, evident, le-a câștigat încrederea ca și bun comunicator, ca lider, ca om competent, și despre care oameni spun ”.


Ce obții?


În finalul dezbaterii, Hofi s-a pus în locul votanților români, care, atunci când trebuie să aleagă, întreabă: Dar mie, ce îmi dă?


„Ce îți dă? O viață mai bună. Ți-am spus că președintele trebuie să fie un comunicator. Dacă președintele îl convinge pe votant că, urmând acest set de măsuri, de schimbare, de reinventare a guvernanței în România, de așezare a guvernării pe principii moderne, de limitare a cheltuielilor bugetare și folosire a banilor din buget în interesul apărării, educației, sănătății (…) va motiva miile de oameni care sunt în acord cu noi și se va schimba ceea ce se numește tonul de la vârf”, a spus Adrian Sârbu.

Exit mobile version