- Aspiranții la un mandat de europarlamentar văd postul de deputat la Bruxelles mai degrabă ca pe o sinecură decât ca o oportunitate de a rezolva problemele românilor.
- Independenții sunt singuri împotriva partidelor, care dețin azi monopolul, sunt în democrativă și au deturnat democrația din România în numele stabilității
- Când românii vor simți că europarlamentarii pe care i-au trimis la Bruxelles sunt niște lideri care le promovează interesele, le apără identitatea națională și îi fac să se simtă europeni, atunci vor vota și pentru un președinte al Europei, afirmă Adrian Sârbu.
„Urmează pe 9 iunie să votăm încă 33 de delegați mandatați pentru Bruxelles. Cum vor fi ei? Ne vor aduce restul de Schengen să nu mai stea cozi de kilometri la granițe transportatorii români, pe care, atenție, nu i-a ajutat nimeni nimeni” (…)
„Oamenii sunt preocupați de sinecuri. Este un cuvânt foarte clar cunoscut și asta înseamnă. Românii sunt preocupați de joburi la Bruxelles. Nu mai sunt șefi la Consiliul Județean, că nu spun de ce nu, m-am dat la o parte. M-am dus la Bruxelles. Ce fac acolo? Evident că nimic. (…) Evident, pe niște bani mici pentru ce aveam eu în România, dar siguri, că sunt oficiali. Vreo 10-15.000 pe lună, plus bani de cabinet, de nu știu ce. Sunt niște bani frumoși acolo.(…)”
„Hai să credem că putem să schimbăm România. Nu o s-o facem la alegerile astea. Că sunt patru independenți (…) Dar putem să o facem în fiecare zi și să aducem lucrurile în starea lor normală. De ce? Azi ne permite tehnologia, azi avem modele (…)”
„Dacă vrei să-ți recomand personal, votează cu independenții. Ei sunt mai aproape de tine. Numai unde poți vota un independent în contra unei liste de partid, o părere personală, votează cu două mâini. (…) Tu și familia ta și prietenii tăi. De ce? Pentru că ăștia sunt singuri împotriva partidelor și partidele astăzi sunt în monopol, au deturnat, au deviat democrația în România și sunt în democrativă. Adică un blat în numele democrației. Pentru ce ne spune domnul Iohannis? Pentru stabilitate. Numai stabilitate n-avem noi, dacă, așa cum spune domnul Macron, totul se prăbușește repede în Europa”.
„Cred că (viitorii europarlamentari) trebuie să aibă un singur mandat. Da, make Romania great in a great Europe. (…) și mai ales fă-i pe români să se simtă europeni (…) Fă-i pe toți românii să-și amintească ca au o limbă, o cultură, au o obligație (…) Și în același timp, fă-i pe toți românii, să creadă că ești lider, că ești mandatat, că ești parlamentar, să creadă că, dacă ți-au dat (…) ăștia 187 de euro (…) îți vei simți mandatul singur (…)”
„Camionagiul și neamul lui manivelă, român sau turc, care lucrează pentru români (…) să nu mai stea cu rușine la graniță și te duci tu, parlamentar român, Tomacule, Rareș Bogdanule, care ești, te duci la graniță și dai bariera la o parte (…) asta trebuia să faci, Rareș Bogdan nu să trăncănești tot timpul, să te ștergi cu batista pe chelie, și Tomac la fel. Să te duci să dărâmi barierele, să treacă camioanele prin Austria, prin Ungaria (…) liniștite.” „Și dacă românul se simte european, așa cum românul se simte încă la el în sat, în oraș și o să voteze acum nu numai pentru Parlamentul European, ci și pentru primar, o să voteze și pentru președintele Europei”.