- Introducerea votului electronic și pe internet înseamnă exercitarea cu ușurință, fără niciun fel de obstacole, a dreptului de a vota
- Creșterea masivă a prezenței la vot va duce la o relansare a democrației și la abandonul dictaturii către care ne îndreptăm
- Prin referendum, poți stabili cine te reprezintă/te servește din punct de vedere al controlului în zona legislativă, executivă și de justiție, afirmă Adrian Sârbu.
La întrebarea “Vei participa la vot, dacă în România se va vota electronic la toate alegerile și referendumurile?”, din cele 20.000 de voturi, 74%, au votat da și 26%, nu.
Advertisment
E mic. Voiam 90%. Atenție, vorbim de votanții noștri, care sunt în general votanți cu nivel material crescut peste medie și care, mă tem că la scorul participării la vot, sunt undeva spre 50%, dacă nu sub 50%, și ne-au spus că ar participa 74%, spune Adrian Sârbu, la emisiunea ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC.

„Există un beneficiu măsurat în lumea asta, care vine natural din introducerea votului electronic și pe internet, care înseamnă până la urmă, ușurința cu care poți vota.
Recomandări
O schimbare fundamentală a participării la vot va duce la o relansare a democrației și un abandon al dictaturii către care ne îndreptăm ușor acum.
Referendumul este forma supremă a democrației directe. Fără vot electronic, prin internet, prin telefon, fără vot direct pentru principalele funcții în stat și datul raportului la ce ai primit, nu ajungem la referendum.
Au spus-o românii: Dom’le, îmi dai vot electronic, particip mai mult”, explică Adrian Sârbu.

„Și, evident, ajungi la cea mai simplă schemă a unei democrații în care tu, prin referendum, stabilești cine te reprezintă, adică te servește, în zona legislativă, în zona executivă și în zona justiției.

O să venim cu o Constituție. Ne trebuie 500.000 de voturi. Trebuie să-ți iei rudele din țară și străinătate să voteze, ca să punem acest proiect pe masa Parlamentului.
Nu te speria când e rău, când vine un val de frică peste tine.
Fii rece, gândește și ia decizii. Ia decizii asupra ta, ia decizii asupra comunității tale și pretinde ca deciziile tale să fie respectate și de cei care îți cheltuiesc banii. Banii trebuie cheltuiți în folosul tău!”, afirmă Adrian Sârbu, în cadrul emisiunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, pe care o poți urmări LIVE în fiecare miercuri, de la ora 22:00, pe Aleph News.
Citește și
- Curtea Constituțională din Coreea de Sud îl repune în funcție pe prim-ministrul Han Duck-soo. Cum rămâne cu procesul Președintelui Yoon
- Adrian Sârbu: EUROPA devine o pradă pentru SUA și Rusia
- Daniel David vrea ca meditațiile să devină o excepție. Mihnea Stoica, elev: „Profesorii nu ating toată materia sau nu ajută fiecare elev individual”