• „Administrația Biden a făcut bine că a ajutat cu sume mari Ucraina dar trebuie făcut mai mult. Administrația Biden dă bani Ucrainei doar să supraviețuiască dar nu ca să câștige”
  • „În 2012, republicanul Mitt Romney a spus că cea mai mare primejdie din lume este Rusia. Obama a fost cel care n-a avut dreptate”
  • „Propaganda rusă este făcută și la nivel de business și de Guvern. Prezența rusă este foarte mare în Austria, influența rusă a fost simțită și în Bulgaria și în Italia. Eu cred că propaganda rusă are influență și în România”
  • „Problema în Europa este că multe țări nu au curajul să spună nu. UE și NATO spun nu, dar țări ca Ungaria, Austria, care sunt șantajate de ruși cu energia nu spun categoric „nu”. Au fost multe greșeli făcut în Europa”
  • „Nu războiul a creat inflația, problemele economice au început după ce Biden a luat puterea în SUA”
  • „Klaus Iohannis a fost singurul președinte de țară primit de 2 ori la Casa Albă de Donald Trump’
  • „România apără și R.Moldova, care acum încearcă să fie destabilizată de Ilan Șor”
  • „Mulți din media l-au atacat pe Trump pentru lucruri pentru care alții din Partidul Democrat nu sunt atacați. Mulți care l-au anchetat pe Trump știau că lucrurile nu sunt adevărate”
  • „În SUA, cred că vom vedea și niște schimbări în partidul democrat”
  • „Anchetele în SUA au fost disproporționate, a fost o lipsă de anchetă pe Hillary Clinton. Legea trebuie să fie aplicată egal pentru toată lumea”
  • „Subiectul Hunter Biden nu este atât de simplu, investigațiile nu au fost făcute, au fost blocate. Republicanii vor să se uite dacă Hunter Biden a făcut infracțiuni. Au apărut documente care ar arăta că a fost implicat și președintele”
  • „Din păcate, la FBI a fost un grup politizat și nu este corect. Mulți oameni în America au pierdut încrederea în FBI. (…) În opinia mea, ar trebui să fie trași la răspundere pentru ce au făcut”
  • „Mulți spun că DeStantis este într-o poziție puternică. Mai este Trump, mai este guvernatorul Virginiei, Glenn Youngkin.. Jocurile în SUA încep serios după Anul Nou. Următorii 2 ani în SUA o să fie plini cu lucruri de discutat la tv”

„În SUA, nu este o diferență între partidul democrat și republican pe Rusia, Putin și Ucraina. Marea majoritate a americanilor suportă ajutorul pentru Ucraina și sunt împotriva lui Putin. Administrația Biden a făcut bine că a ajutat cu sume mari Ucraina dar trebuie făcut mai mult. Administrația Biden dă bani Ucrainei doar să supraviețuiască dar nu ca să câștige. Oamenii mor acolo, Ucraina este subjugată de teroare. Criminalul de Putin trebuie oprit, trebuie să se retragă din Ucraina. Putin și toți cei care au participat la această agresiune trebuie să fie judecați la Haga pentru crime de război. Așa ceva nu s-a văzut din al II-lea Război Mondial. În Ucraina este un val de ucidere deliberată a civililor. (…) În 2012, republicanul Mitt Romney a spus că cea mai mare primejdie din lume este Rusia. Obama a fost cel care n-a avut dreptate. Când Putin a invadat Crimeea și Donbas, ajutorul SUA a constat în pături și mâncare. Momentul 2014 nu trebuie uitat, Putin nu s-a oprit. Ucraina și-a cedat Rusiei arsenalul nuclear în administrația Clinton, iar UK, SUA și Rusia au garantat granițele Ucrainei. America a dat atunci 2 mld de dolari Ucrainei pentru dezvoltare. A contat răspunsul SUA, UK atunci când Rusia a invadat fără rușine Crimeea și Donbas, la fel cum a făcut Hitler. Rusia vorbește de „denazificare”. Ce denazificare”? Zelenski este evreu. Propaganda rusească este foarte periculoasă. Propaganda rusă este făcută și la nivel de business și de Guvern. Prezența rusă este foarte mare în Austria, influența rusă a fost simțită și în Bulgaria și în Italia. Eu cred că propaganda rusă are influență și în România”, a declarat Adrian Zuckerman, fostul ambasador republican al SUA în România, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Adrian Zuckerman este de părere că nu sunt foarte multe opțiuni ale Occidentului în ceea ce privește războiul din Ucraina iar generarea inflației este o greșeală a politicii administrației Biden:

„În SUA, singura părere care contează este a președintelui, care este the commander in chief. Nu se poate negocia cu un criminal ca Putin, la fel cum nu se putea negocia cu Hitler. Problema în Europa este că multe țări nu au curajul să spună nu. UE și NATO spun nu, dar țări ca Ungaria, Austria, care sunt șantajate de ruși cu energia nu spun categoric „nu”. Au fost multe greșeli făcut în Europa. (…) Singura soluție este ca rușii să se retragă din Ucraina. Dacă nu ai o soluție în minte, n-o să iasă bine. Nu războiul a creat inflația, problemele economice au început după ce Biden a luat puterea în SUA. Administrația Biden a redus producția de gaz și de petrol, a limitat dezvoltarea rafinăriilor. La finalul anului 2020, America era cel mai mare producător de petrol din lume, acum nu mai este. SUA se roagă acum de Arabia Saudită, de Venezuela, de Qatar ca să producă mai mult. Cel mai bun lucru ar fi ca cea mai mare producție de petrol să fie în America. Inflația a început în SUA și s-a răspândit, lipsa gazului și petrolului se simte peste tot. Politica europeană pe care Biden încearcă să o emuleze este ceva foarte greșit. Au fost lăsați rușii să șantajeze restul Europei. Președintele Biden continuă cu asta, nu dezvoltă producția de gaz și petrol, este o politică greșită pentru economia SUA și cea globală. Inflația s-ar diminua dacă producția petrochimică a SUA ar fi dezvoltată. Politica verde este cea mai mare greșeală, nu se poate face peste noapte. Nu poți de mâine să înlocuiești gazul și petrolul, nu merge. În SUA, cred că vom vedea și niște schimbări în partidul democrat”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dacă Donald Trump ar fi fost președinte, fostul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, crede că este foarte posibil ca războiul din Ucraina să nu fi avut loc:

„Dacă Donald Trump ar fi fost președinte, n-ar fi fost un război în Ucraina. Acest război s-a întâmplat pentru că este percepția de slăbiciune. Putin și Xi Jinping au percepția că partea opusă este slabă și încearcă să obțină acest avantaj. Putin și-a dat seama că Europa este slabă. Trump a fost singurul care a spus că fiecare stat NATO trebuie să plătească 2% contribuție din PIB pentru Apărare. În afară de România, Polonia și statele baltice nimeni n-a ajuns nici la aproape 2% contribuție. Francezii au încercat să facă o forță europeană de apărare, ceva ce nu merge. A fost o încercare ca francezii să-și susțină fabricile lor de armament. Economia lor nu merge bine, nici socialismul și nici comunismul lor. Klaus Iohannis a fost singurul președinte de țară primit de 2 ori la Casa Albă de Donald Trump. (…) „Nu este vorba doar de dat bani Ucrainei, dar importat este și pentru ce sunt dați banii. Trebuie să le dăm ucrainenilor ce le trebuie, nu ce credem noi că le trebuie. Președintele Zelenski știe mai bine ce le trebuie ucrainenilor ca să câștige, nu ca să se apere. Războiul din Ucraina trebuie câștigat, Occidentul nu poate rămâne șantajat de amenințarea nucleară a lui Putin. Nu poți rămâne șantajat, trebuie să-i ajuți pe ucraineni să-i dea afară pe ruși. Trebuie date mult mai multe arme Ucrainei, Poloniei și României. Racheta ucraineană n-ar fi ajuns în Polonia dacă n-ar fi încercat să doboare o rachetă rusă. Sunt sigur că este mai mult armament care poate să fie dat României de America. Nicio țară nu are o poziție mai strategică decât România în Marea Neagră. Este interesul Americii ca România să rămână democratică. Nu cred că Putin va avea nebunia de a invada România pentru că va avea de-a face cu NATO. Când eu eram ambasador s-au vândut rachete Patriot și Himars României. SUA au făcut un angajament cu România pe 10 ani, a fost semnat de N. Ciucă și M. Esper la Washington. România apără și R.Moldova, care acum încearcă să fie destabilizată de Ilan Șor”.

Fostul ambasador republican al SUA în România, Adrian Zuckerman, a analizat în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, și ce se întâmplă în politica internă din SUA:

„Guvernatorul DeSantis a câștigat foarte bine în Florida, ca și alți republicani. N-aș spune că DeSantis s-a luptat cu Biden în pandemie, ci a făcut ce a crezut că este corect pentru oameni. În partide, mulți în loc să facă ce cred ei că este corect, fac ce le spune partidul să facă. Sunt republican de 6-7 ani, înainte am fost independent. (…) Administrația Trump a făcut multe lucruri bune, nu numai intern, ci și în plan internațional. Mulți din media l-au atacat pe Trump pentru lucruri pentru care alții din Partidul Democrat nu sunt atacați. Mulți care l-au anchetat pe Trump știau că lucrurile nu sunt adevărate, știau că este un atac politic. La guvernare, trebuie să faci ce este corect nu ce este bine pentru partidul respectiv. În America, fiecare este ales individual, aici partidele pun oamenii pe liste la Parlament”.

De profesie avocat, Adrian Zuckerman a vorbit în OFF/OnTheRecord pe Aleph News, și despre rolul jucat de Justiție în lupta politică internă din SUA:

„Partidul Republican începe ancheta pe viitorul Congres SUA. Anchetele în SUA au fost disproporționate, a fost o lipsă de anchetă pe Hillary Clinton. Legea trebuie să fie aplicată egal pentru toată lumea. Legea nu vorbește de intenție când vorbim de cazul Hillary Clinton. Subiectul Hunter Biden nu este atât de simplu, investigațiile nu au fost făcute, au fost blocate. Republicanii vor să se uite dacă Hunter Biden a făcut infracțiuni. Au apărut documente care ar arăta că a fost implicat și președintele. Trebuie cineva să se uite pe asta pentru că este posibil ca președintele să fie șantajat de chinezi. (…) Este o mare problemă, la FBI sunt mulți oameni devotați. Din păcate, la FBI a fost un grup politizat și nu este corect. Mulți oameni în America au pierdut încrederea în FBI. FBI nu trebuie să facă politică de stânga sau de dreapta, trebuie să fie doar profesioniști. În opinia mea, ar trebui să fie trași la răspundere pentru ce au făcut. (…) Nu știu dacă Sistemul nu-l vrea pe Trump. Cred că atunci când va începe serios campania, o să vedem cum stau lucrurile. Republicanii se vor uni în jurul candidatului pentru Președinție. Mulți spun că DeStantis este într-o poziție puternică. Mai este Trump, mai este guvernatorul Virginiei, Glenn Youngkin.. Jocurile în SUA încep serios după Anul Nou. O să vedem ce-o să se întâmple și în partea democrată. Următorii 2 ani în SUA o să fie plini cu lucruri de discutat la tv”.