• „Comuniștii chinezi își doresc să controleze presa română”, afirmă ambasadorul SUA
  • El zice că o parte din presa română ia bani ca să mintă în numele chinezilor
  • Zuckerman nu ezită să numească tehnologii sigure pentru rețeau 5G care va fi construită în România – Nokia, Ericsson sau Samsung

Moment exploziv la București – ambasadorul Americii, Zuckerman scrie că Huawei se folosește de platforme rusești, de bani mulți, de români controversați ca să mintă poporul român.

Zuckerman, născut la Iași și întors în România după 53 de ani, spune că în acest moment comuniștii chinezi își doresc să controleze presa română, care publică pentru bani propaganda chineză.

Este al treilea articol de opinie scris de Zuckerman pe site-ul ambasadei Americii de la sosirea sa în decembrie 2019.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Textul începe abrupt – cu numirea dușmanilor – comuniștii chinezi și dezinformatorii ruși. Hai să vedem primele fraze.

„Huawei și Ambasada Chinei continuă să încerce să inducă în eroare poporul român. Pretinsele clarificări ale poziției Huawei distribuite de ambasadă, de diverși autori cu trecut controversat și de platforme de dezinformare rusești sunt în mod evident false și nefolositoare. Comuniștii chinezi disprețuiesc libertatea, statul de drept, drepturile omului și adevărul. Huawei și șefii săi comuniști chinezi din Beijing sunt maeștri în intimidare, în trafic de influență și în încercarea de a-i împiedica pe românii cinstiți să cunoască adevărul”, scrie Adrian Zuckerman, ambasador SUA la București

După ce trece în revistă acuzațiile și demonstrațiile că Huawei a mințit autoritățile americane în repetate rânduri, ambasadorul Americii la București ajunge la cea mai emoțională frază a articolului – o parte din presa română ia bani ca să mintă în numele chinezilor.

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: COMUNIȘTII CHINEZI VOR SĂ CONTROLEZE PRESA ROMÂNĂ

„Eram în București în decembrie 2019; am stat în fața Ministerului de Interne, am citit numele martirilor care și-au pierdut viața acum 30 de ani în revoluția împotriva comuniștilor. Nu vreau copiii români să fie nevoiți să citească numele viitorilor patrioți martiri, din cauza banilor primiți de presa lacomă din partea unor actori comuniști chinezi fără scrupule, pentru a le publica propaganda. Comuniștii chinezi controlează mass-media și presa din China și vor să facă exact același lucru în România. Nu-i lăsați! Doar spuneți NU!”, adaugă Zuckerman.

Zuckerman nu ezită să numească tehnologii sigure pentru rețeau 5G care va fi construită în România – Nokia, Ericsson sau Samsung, niciuna americană.