• Proiect de 75 de milioane de euro pentru extinderea aeroportului din Iași
  • Autoritățile ieșene încearcă să obțină finanțare europeană pentru acest proiect

Aeroportul din Iași ar putea fi modernizat și extins în urma implementării unui proiect în valoare de 75 de milioane de euro. Autoritățile ieșene încearcă să obțină finanțare europeană pentru acest proiect.

Consilierii județeni din Iași au aprobat miercuri scenariul 2 din Master Planul Integrat privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași. Este un pas necesar pentru obținerea finanțării europene.

Cu banii de la UE autoritățile ieșene vor să modernizeze aeroportul, să-i dubleze capacitatea și să-l lege de oraș prin șosele moderne.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Vorbim de un proiect de până în 75 de milioane de euro pentru construirea de facilități suplimentare și creșterea capacității de procesare a pasagerilor în terminalele existente în partea de vest a amplasamentului actual al Aeroportului Iași.

Această variantă ne oferă toate condițiile ca până la finalul anului 2023, această administrație liberală a Consiliului Județean Iași să ofere ieșenilor practic un nou aeroport, care să poată procesa un număr dublu față de volumul pe care îl au astăzi terminalele T2 și T3, o capacitate extinsă a parcării și căi de rulare noi, plus o infrastructură atât de necesară care să facă legătura cu municipiul Iași și cu toate celelalte căi conectate cu viitoarea autostradă A8”, a anunțat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.